Meclis’e yürümeleri engellenen öğretmenler, yağmurun altında MEB önünde oturma eylemi başlattı. 3 kişi gözaltına alındı

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne tepki göstermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, sendikanın 3 üyesinin gözaltında olduğunu belirterek, "Buradayız, ayrılmıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Meclis’e yürümeleri engellenen öğretmenler, yağmurun altında MEB önünde oturma eylemi başlattı. 3 kişi gözaltına alındı

Ankara'da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Genel Kurul’da görüşülmeye başlanan Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne tepki göstermek için Milli Eğitim Bakanlığı önünden Meclis’e yürümek istedi. Yürüyüşleri polislerce engellenen öğretmenler, MEB önünde oturma eylemine başladı.

“BİZE UYGULANAN BİR BARİKAT VAR"

Burada açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, şunları söyledi:

Gözaltında arkadaşlarımız var' dedik. 'Yok' dediler. Bize 'şu kapı olmaz, bu kapı olur' dediler 'tamam' dedik. Sonra yine başka bir şey dediler. Arkadaşlarımızın gözaltında olduğunu burada bizden gizlediler, sonra genel merkezi arayarak 'arkadaşlarınız gözaltında' diyorlar. Son derece samimiyetsiz bir durum. Buradayız, ayrılmıyoruz.

Antidemokratik bir kanun. O yüzden itiraz ediyoruz. Önümüzde de antidemokratik bir şekilde bize uygulanan bir barikat var. Bu barikat bize değil, aslında bu ülkeye, bu ülkenin geleceğine, eğitim emekçilerine ve çocuklarına kurulmuş bir barikat. Bunun farkında değiller.

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin