Marmaris'te, İngiliz turistler ülkesinde ölen yakınlarının küllerini denize döktü. Bu durum sağlık açısından tartışma yarattı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir grup İngiliz turist, ölen yakınlarının küllerini denize döktü. Olayı görenler, kıyıya bu kadar yakın şekilde ölmüş bir insanın küllerinin denize atılmasının sağlık açısından zararlı olabileceğini ifade ederken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin denizden numune alacağı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Marmaris'te, İngiliz turistler ülkesinde ölen yakınlarının küllerini denize döktü. Bu durum sağlık açısından tartışma yarattı

Muğla Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde Uzunyalı sahilinde bir grup İngiliz, ülkelerinde ölen yakınlarının küllerini denize bıraktı. Öldükten sonra yakılan kişinin küllerinin bir kısmı Marmaris’i çok sevdiği için yakınlarının düzenlediği törenle denize döküldü.

DENİZDEN NUMUNE ALINACAK

Olayı gören bazı vatandaşlar ise kıyıya bu kadar yakın şekilde ölmüş bir insanın küllerinin denize atılmasının sağlık açısından zararlı olabileceğini ifade etti. Sosyal medyada da gündem olan ve yaşanan tepkilerin ardından açıklama yapan uzmanlar ise 900 ile bin 200 derece sıcaklıkta yanan hiçbir şeyde virüs, bakteri gibi sağlığa zararlı organizmaların yaşamayacağını belirtti. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından denizden alınan numunelerin olayla hiçbir ilgisinin olmadığı, mavi bayraklı sahillerde rutin numune alım işlemi olduğu öğrenildi.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin