Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için düğmeye bastı: Köy Köy gezmeye başladı

CHP'de önümüzdeki seçimler için Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları erken başladı. Aday olması muhtemel isimler arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Sivas Kongresi'nin yıldönümünde adaylık için düğmeye bastı. Yavaş Sivas'a adeta çıkarma yaptı. Kritik ziyaretlerde bulundu, köy köy gezdi. Yavaş'ın yeni stratejisine ise Medyatava ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için düğmeye bastı: Köy Köy gezmeye başladı

CHP, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nı Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta sembolik olarak başlattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, A Takımı, milletvekilleri ve belediye başkanları Sivas'ta bir dizi etkinliklere katıldı. Özel ve CHP'liler resmi törenlere de katıldı.

CHP heyeti içerisinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da yer aldı. Yavaş ve Özarslan Sivas'ta CHP heyeti dışında ziyaretler gerçekleştirdi.

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için düğmeye bastı: Köy Köy gezmeye başladı

Yavaş ve ekibi ilk olarak Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'i ve Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'u makamında ziyaret etti. Görüşmeler sıcak bir ortamda geçti. Yavaş iki isme misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için düğmeye bastı: Köy Köy gezmeye başladı - Resim : 2

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir ve Sivas Ticaret, Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Osman Yıldırım ziyaretlerinin ardından Yavaş ve ekibi Ülkücü camiaya yakın dernek ve vakıflarla görüşmeler yaptı.

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için düğmeye bastı: Köy Köy gezmeye başladı - Resim : 3

İş insanların ile yapılan görüşmede ekonomi, dernek ve vakıf ziyaretlerinde güncel siyaset konuşuldu.

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için düğmeye bastı: Köy Köy gezmeye başladı - Resim : 4

Yavaş'ın sonraki durağı, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mesut Dursun oldu.

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için düğmeye bastı: Köy Köy gezmeye başladı - Resim : 5

Yavaş 5 Eylül'de de Sivas'ta temaslarını sürdürdü. Ulaş Kaymakamı Emre Zafer’i ve Sivas Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk’ü ziyaret etti.

Yavaş ve ekibinin Sivas'ın köylerinde de ziyaretler yaptığı öğrenildi. Yavaş'ın bu ziyaretleri 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı için düğmeye bastı' şeklinde yorumlandı.

Bugüne kadar 'susma' taktiğini uygulayan Yavaş'ın yeni stratejisine Medyatava ulaştı.

Yavaş, bundan sonra CHP tabanını kazanmak için çalışmalar yapacak. Yavaş bu kapsamda CHP etkinliklerinde daha fazla görünme, söz alma ve gündeme ilişkin konuşma kararı aldı.

Yavaş'ın adaylık için önümüzdeki dönemde sürpriz hamleler yapabileceği kulislerde konuşuluyor.

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin