Malatya'da işçiler yemekten zehirlendi! 59 kişi hastaneye kaldırıldı

Malatya'da bir tekstil fabrikasında çalışan 59 işçi, yedikleri yemekten zehirlendi. Hastanelerde tedavi altına alınan işçilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da işçiler yemekten zehirlendi! 59 kişi hastaneye kaldırıldı

Malatya İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan 59 işçi yedikleri öğle yemeğinden zehirlendi. Yemeğin ardından mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri görülen işçilerin durumu iletmesi üzerine fabrikaya çok sayıda ambulans sevk edildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Fabrikaya gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı işçiler, gıda zehirlenmesi teşhisiyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınan işçilerin durumunun iyi olduğu belirtildi. Jandarma ekipleri olaya ilişkin inceleme başlattı.

120 İŞÇİ ZEHİRLENMİŞTİ

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde de 15 Mayıs'ta yapımı devam eden konut inşaatlarında çalışan 120 işçi yedikleri yemek sonrası akşam saatlerinde fenalaştı.

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan işçiler, Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada tedavi altına alınan inşaat işçilerinin yedikleri yemekten dolayı zehirlenerek fenalaştığı iddia edildi. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA
Etiketler zehirlendi fabrika
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin