Mahmud Abbas'a dikkat çeken hediyeler... Altın kaplı yerli silah, Kur'an-ı Kerim ve Bayrak

İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den beri öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 40 bini geçerken, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas TBMM'de olağanüstü oturumda konuştu. Abbas, Gazze'yi ve İsrail işgali altındaki Kudüs'ü ziyaret etme kararı aldığını açıkladı. Abbas'a konuşmasının ardından Meclis Başkan Vekilleri Genel Kurul salonunda hediyeler taktim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mahmud Abbas'a dikkat çeken hediyeler... Altın kaplı yerli silah, Kur'an-ı Kerim ve Bayrak

İsrail'in İsmail Haniye'yi İran'da öldürmesi sonrası Gazze'de ateşkes görüşmeleri Hamas'ın katılmamasına rağmen yeniden başlarken, suikasttan kısa süre önce 'düşman kardeşi' Hamas'la uzlaşı sağlamış olan El Fetih'in lideri, Ramallah'taki Filistin Yönetimi'nin Başkanı Mahmud Abbas TBMM'de özel oturumda konuşma yaptı.

Abbas, Gazze için "Önümüzde bir çözüm kalmadı" diyerek "Ben Filistin liderliğindeki bütün kardeşlerimle birlikte Gazze'ye gitme kararı aldım" açıklaması yaptı. Abbas, "Askeri yöntemler sonuç getirmeyecektir. Filistin'in meşru hakkına dayalı yöntemler barışı getirebilir. İsrail'in kısmi çözümlere yönelmesi doğru değildir" diyerek şöyle devam etti:

'GAZZE'YE GİDECEĞİM'

"Gazze tümüyle bizimdir. Batı Şeria ve Kudüs gibi onlar da bizimdir. Biz topraklarımızı bir karşı dahi olsa parçalayan çözüme eyvallah demiyoruz. Bundan dolayı burada sizlerin huzurunuzda bir şeyi duyurmak istiyorum; önümüzde bir çözüm kalmadı. Ben, Filistin liderliğindeki kardeşlerimle Gazze'ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım."

Abbas, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'ü de ziyaret edeceğini açıkladı.

ABBAS'A DİKKAT ÇEKEN HEDİYELER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Mahmud Abbas, Meclis Başkan Vekilleri Genel Kurul salonu arkasındaki başkanlık makamında görüştüler. Abbas'a Meclis başkanı altın kaplı yerli bir silah, Kuran'ı Kerim ve bayrak hediye etti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin