İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "kent uzlaşısı" soruşturması kapsamında 23 Mart Pazar günü tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Mahir Polat, sağlık sorunları nedeniyle dün ev hapsi kararıyla tahliye edildi.
MAHİR POLAT'IN TEDAVİSİNE BAŞLANDI
BirGün'de yer alan habere göre, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın tedavi sürecine başlandı.
Polat daha önce anjiyo işleminin de gerçekleştirildiği Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde bugün itibarıyla tedaviye alındı.
DÜN AKŞAM CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Polat, "konutu terk etmeme" şeklinde verilen adli kontrol kararının ardından dün (9 Nisan) akşam saatlerinde Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıkmıştı.
Basın mensuplarına açıklama yapan Polat, herkese selamlarını ileterek, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Benim için zor bir an, dostlarım içeride ben buradayım. Şu an sadece dinlenmem lazım. Çok yorgunum. Herkesi çok seviyorum. Bu memleketin vicdanı bitmemiş bunu biliyorum. İnsanlar ne yazdı bilmiyorum. Çünkü onlara bile ulaşamadım ama kalpten hakikaten bu toprakların insanını hem seviyorum hem çok güveniyorum. Hepinize çok sevgiler."