Kurtuluyoruz. İstanbullulara büyük MÜJDE geldi. Sıcak hava ve nem İstanbul'u ne zaman terk edecek?

İstanbul sıcak hava dalgaları etkili olmaya devam ediyor. Nem ile birlikte bazı ilçelerde hissedilen sıcaklık 45 dereceyi gördü. AKOM'dan yeni uyarı geldi. Kartal, Kadıköy, Florya ve Beylikdüzü’nde sıcaklık değerlerinin 42 derece ve üzerine çıkabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Peki sıcak hava ve nem etkisini ne kadar sürdürecek?

Google Haberlere Abone ol
Kurtuluyoruz. İstanbullulara büyük MÜJDE geldi. Sıcak hava ve nem İstanbul'u ne zaman terk edecek?

Türkiye en sıcak temmuz aylarından birini yaşıyor.

İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümünde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgaları etkili olmaya devam ediyor.

Bazı illerde  hava sıcaklığı yer yer 45 derecenin üzerine çıkıyor.  İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’dan yeni açıklama geldi.  İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği belirtildi. AKOM ayrıca yüksek nem oranları (%50-95) ile birlikte, özellikle Kartal, Kadıköy, Florya ve Beylikdüzü gibi güney sahillerinde sıcaklıkların ölçülenden 5-10 derece daha yüksek hissedilebileceği uyarısında bulundu.

Sarıyer’de nem etkisiyle hissedilen sıcaklığın 45 dereceye ulaştı.

Peki sıcak hava ve nem etkisini ne kadar sürdürecek?

Nvt'de yer alan habere göre, yüksek nem önümüzdeki hafta etkisini yitirecek. Nem oranının yüzde 70'lere düşmesi bekleniyor. Pazar, pazartesi, salı, çarşamba gününden itibaren sıcaklıklarda bir nebze düşüş olabileceği belirtildi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin