Körfezray projesi ne zaman hayata geçecek? Körfezray durak isimleri neler? Körfezray ücretleri...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Mart 2024'te duyurduğu Körfezray projesi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kocaeli ve İstanbul arasında ulaşımı hızlandıracak projenin detayları araştırılıyor. Peki, Körfezray projesi ne zaman hayata geçirilecek? Körfezray durak isimleri neler? Körfezray ücretleri...

Google Haberlere Abone ol
Körfezray projesi ne zaman hayata geçecek? Körfezray durak isimleri neler? Körfezray ücretleri...

Körfezray projesi ne zaman hayata geçecek? Ulaştırma Bakanlığı ile Kocaeli Belediyesi'nin beraber yürüttüğü ulaşım projesi Körfezray, vatandaşa Kocaeli-İstanbul arasında kolaylık sağlayacak. Kocaeli'nden başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı'na, oradan da İstanbul'un birçok ilçesine girecek olan Körfezray, her iki şehir arasında ekonomik ve sosyal etkileşimi artırmayı hedefliyor. Peki, Körfezray durak isimleri neler? Körfezray ücretleri...

KÖRFEZRAY PROJESİ NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

Ulaştırma Bakanlığı Mart ayında sevindiren haberi duyurmuştu. Bakan Uraloğlu, KocaeliKuzey Metrosu'nu yatırım programlarına alacaklarını, 2024 yılı içinde projenin ihalesini gerçekleştireceklerini söylemişti. Kocaeli Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı'nın brlikte yürüttüğü Körfezray projesinin ihale süreci sona erdi. Eze İnşaat Grubu, 'Körfezray' projesini üstlenecek.

Körfezray projesi ne zaman hayata geçecek? Körfezray durak isimleri neler? Körfezray ücretleri...

KÖRFEZRAY DURAK İSİMLERİ NELER?

Körfezray'ın Kocaeli etabında; Körfez, Derince, izmit Kartepe gibi ana duraklar yer alacak. Kocaeli'nden Sabiha Gökçen Havalimanı'na, daha sonra İstanbul'un metro ağına bağlanacak.

KÖRFEZRAY ÜCRETİ NE KADAR?

Şehir içi raylı sistem hatları projeleri kapsamında, Kocaeli'ye bu zamana kadar toplam 264 milyar liralık ulaşım yatırımı sağlandı. Son projenin maliyetinin ise yaklaşık 2,2 milyar dolar olduğu ortaya çıktı. Körfezray ulaşım ücretleri ise henüz kesinlik kazanmadı. Proje hayat geçtiğinde yolcu ücretinin de belli olması bekleniyor.

KÖRFEZRAY YOLCU KAPASİTESİ NE?

Hörfezray ile günde 1 milyon yolcu taşınması planlanıyor. Proje, Kocaeli'nden Sabiha Gökçen Havalimanı'na, oradan da İstanbul'un çeşitli ilçelerine ulaşım sağlayacak. Kocaeli'nden İstanbul'a günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanıyor. Bu proje ile İstanbul'daki vatandaşların Kocaeli'de bulunan büyük fabrikalarda istihdam edilmesi amaçlanıyor.
Atalar-Cengiz Topel Havalimanı arasında 2 etaptan oluşacak proje için, Kocaeli Kuzey hattında Tüpraş-Petkim ve İzmit doğu arasında 27.1 kilometrelik ana hat, 18 İstasyon için de çalışmaların başlatıldığı belirtiliyor.

 

Bakan Uraloğlu Mart ayında Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın, Şehir Hastanesi’ne ulaşımı 15 dakikaya düşüreceğini belirterek şunları söylemişti:

5 istasyonu bulunan hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak. Hattımız, Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına da entegre olacak. Kocaeli Kuzey Metrosu’nu 26,8 kilometre uzunluğunda olarak yatırım programına aldık. Bu yıl ihalesini de yapacağız.”
Bakan Uraloğlu, Kocaeli Kuzey Metrosu’nu 26,8 kilometre uzunluğunda olarak yatırım programına alındığını da bildirerek, “İnşallah bu yıl ihalesini de yapacağız. Ve bitirdiğimizde de ismi KörfezRay olacak. Hayırlı uğurlu olsun” demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin