Köpeklerin saldırısında ağır yaralanan Tunahan’ın babası Halil Yılmaz: Bu görüntüleri gördükçe keşke Meclis'e gitmeseydim diyorum

Sahipsiz köpeklerin saldırısında ağır yaralanan Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, tv100 canlı yayınına katıldı. Yılmaz, "Vekillerimiz bizim sesimiz olur dedim gördüğünüz gibi onlar benim sesimi kıstı. Ben bakmakla yükümlü olduğum çocuğuma sahip çıkamadım bu görüntüleri gördükçe de keşke gitmeseydim diyorum. Meclisi batsın, komisyonu batsın. Çok üzgünüm" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Köpeklerin saldırısında ağır yaralanan Tunahan’ın babası Halil Yılmaz: Bu görüntüleri gördükçe keşke Meclis'e gitmeseydim diyorum

Ankara'da sahipsiz hayvanların saldırısına uğrayarak ağır yaralanan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, tv100 canlı yayınına konuk oldu.

Sahipsiz hayvanlara ilişkin Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında yaşananlara ilişkin konuşan Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİLER"

"Orada konuşma yapan milletvekillerimizin hiçbiri bizim çocuklarımıza ‘Geçmiş olsun başınız sağ olsun’ demedi. Ben onları yaklaşık 8 saat saygı çerçevesinde dinledim. Görüşlerimiz aynı olacak diye bir şey yok, isteyen istediği gibi konuşabilir, isteyen sokaktaki hayvanları savunabilir ben çok doldum."

"BENİM ÇOCUĞUM 15 BÜYÜK AMELİYAT GEÇİRDİ"

"Bir milletvekili bana ‘Sen kimsin?’ dedi, ben Tunahan’ın babasıyım. Buradan da söylüyorum benim çocuğum 15 büyük ameliyat geçirdi, 2 yıllık ameliyat sürecinin programı şu anda belli toplam 10 yıl sürecek ameliyat geçirecek, deri nakli yapılacak. Biz bu süreçte çok acılar yaşadık."

"VEKİLLERİMİZ BENİM SESİMİ KISTI"

"Vekillerimiz bizim sesimiz olur dedim gördüğünüz gibi onlar benim sesimi kıstı. Ben bakmakla yükümlü olduğum çocuğuma sahip çıkamadım bu görüntüleri gördükçe de keşke gitmeseydim diyorum. Meclisi batsın, komisyonu batsın. Çok üzgünüm."

NE OLMUŞTU?

Ankara'da sahipsiz hayvanların saldırısına uğrayarak ağır yaralanan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, sahipsiz hayvanlara ilişkin Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında, muhalefet partisi vekillerine tepki gösterdi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in konuşması sırasında Halil Yılmaz, bazı muhalefet parti milletvekillerinin açıklamalarına "Sabahtan beri sizi dinliyorum. Nasıl bir insansınız?" diyerek tepki gösterdi.

"Sen kimsin" diye bağıran muhalefet partisi vekillerine tepki gösteren baba Yılmaz, "Benim çocuğum diri diri yendi, 10 yıl tedavi görecek. Ben Allah’a çocuğumu alsın diye yalvardım" dedi.

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Tunahan Yılmaz, 7 Aralık 2023 günü Keçiören ilçesi Kafkas Mahallesi'ndeki evinden çıkıp okuluna giderken boş arazide bulunan çok sayıda sahipsiz hayvanın saldırısına uğramış ve ağır yaralanmıştı.

Yılmaz'ın başına Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 12 saat süren operasyonla deri nakli yapılmıştı. Tunahan Yılmaz'ın fonksiyon geri kazanımı için fizik tedavi ve rehabilitasyon süreciyle ilgili tedavisi sürüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin