'Kızıl Elma'ya mesafeli, Yasak Elma' ya saygılı'. CHP'de yasak aşk evliliği kriz çıkardı. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na tepki

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile eski CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Yankılıç'ın evlenmesi ve düğünde CHP lideri Özgür Özel'in nikah şahidi olması, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da o nikahı kıyması kriz çıkardı. Sosyal medyada birçok isim tepki gösterdi. En dikkat çekeci olanı ise CHP eski milletvekili ve hukukçu kimliği ile bilinen Atilla Kart'tan geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Kızıl Elma'ya mesafeli, Yasak Elma' ya saygılı'. CHP'de yasak aşk evliliği kriz çıkardı. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na tepki

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile eski CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Yankılıç evlendi.

Akpolat ile Yankılıç'ın düğünü, Sarıyer Koru Park'ta gerçekleşti. Çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu kıyarken, nikah şahitliğini ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı. Düğüne CHP'nin ağır toplarının birçoğu katıldı.

Akpolat'ı 2019 Yerel Seçimleri'nde ilk kez belediye başkanı adayı gösteren CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmaması dikkat çekti.

Akpolat'ın 'manevi babası olarak bilinen Erdoğan Toprak da düğünde en önde yer aldı.

Nikahın ardından Akpolat ve Yankılıç ailelerine hayırlı olsun dileklerini ileten CHP lideri Özel, X hesabından yaptığı paylaşımda da şunları söyledi:

"İstanbul'da Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat ve önceki İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Yeşim Yankılıç'ın mutlu günlerine şahitlik ettik. Bir ömür boyu mutluluklar diliyorum."

Akpolat ve Yankılıç'ın görkemli bir şekilde evlenmesi bazı CHP'lilerin tepkisini çekti. Çünkü Akpolat ve Yankılıç'ın boşanmadan önce 'yasak aşk' yaşadıkları siyaset koridorlarında konuşulmuştu. Daha sonra Akpolat ve Yankılıç peş peşe eşlerinden boşanmıştı.

CHP'de hukukçu kimliği ile ön plana çıkan eski milletvekili Atilla Kart evliliğin bu şekilde gerçekleşmesine tepki gösterdi.

CHP'NİN KURUMSAL KİMLİĞİ ÜZERİNDEN DESTEKLENEMEZ, KAMUOYUNA PAZARLANAMAZ

Kart şunları yazdı:

"Büyük Bir Aileyiz" söylemiyle bu düğüne katılan Sn. Genel Başkanı ve İBB Başkanına sesleniyorum;

Hiç kimse kusura bakmasın! Böyle bir aile fotoğrafını kabul etmiyorum, reddediyorum.

Adı geçenler, kendi aralarında ve katılmayı kabul eden aile yakınlarının iştirakiyle evlenebilirler, buna kim ne diyebilir? Bu şartlarda yapılan bir evlilik, adı geçenleri ve aileyi ilgilendirir. Kendi dünyalarında bunun muhasebesini yaparlar ve sonuçlarına katlanırlar.
Eyvallah...

Ancak; CHP ailesi bünyesinde, vicdan ve insaf sahibi geniş halk yığınlarının vicdanında "mahkumiyete" yol açan böyle bir ilişki, CHP'nin kurumsal kimliği üzerinden desteklenemez, olağanlaştırılamaz ve kamuoyuna pazarlanamaz...

Böyle bir evlilik ilişkisi adı geçenler açısından bağlayıcı olabilir, olacaktır. Tekrar ifade ediyorum; böyle bir ilişkiyi CHP kurumsal kimliği sahiplenemez, olağanlaştıramaz, meşruiyet kazandıramaz. Zira; CHP'nin kamusal, kurumsal ve sosyal kimliği buna izin vermez.

CHP yönetimi ve İBB, bu vahim ve kabul edilemez görüntüyle; CHP'nin tarihi kimliğini ve sorumluluğunu sabote etmiştir.

CHP'nin kurumsal kimliğini temsil eden Genel Merkezi ve İBB Yönetiminin "ayaklarının yere değmesi" gerektiğini ifade ediyor; Kendilerini "sağduyuya, sorumluluğa ve misyonlarının gereğini yapmaya" davet ediyorum.

'KIZIL ELMAYA MESAFELİ YASAK ELMA'YA SAYGILI'

Gazeteci Bülent Gürsoy ise sosyal medyada yapılan "Kızıl Elma'ya mesafeli, Yasak Elma' ya saygılı" yapılan yoruma dikkat çekerek şunları yazdı:

Atilla bey çok önemli bir noktaya değinmiş, katılıyorum.

Düğün paylaşımının altında bir yorum gördüm ve içim parçalandı:

"Kızıl Elma'ya mesafeli, Yasak Elma' ya saygılı" diyordu.

CHP yönetimi böyle bir ifade ile anılmamalı. Kabul edemiyorum.

Kurumsal kimliğe büyük zarar veriyor.
Kime uyarmıyor mu bilmiyorum.
Uyarılıyorlar ve yine de böyle yapılıyorsa çok vahim.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin