Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş buluştu. Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak Ekrem İmamoğlu açıklaması

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir araya geldi. İkili görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu soruna da yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş buluştu. Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak Ekrem İmamoğlu açıklaması

CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ABB Sıhhıye Tesisi'nde görüşmek için buluştu.

Görüşme öncesi iki isim de kısa açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bizim partili arkadaşlarımız, yabancı birisi değil. Oturacağız, konuşacağız. Türkiye'nin dünya kadar sorunu var, onları konuşuruz yani. Bayramlaştık, gayet güzel" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yarın görüşüp görüşmeyeceği soruldu. İmamoğlu, "O haberler asparagas. Sayın başkan arar, önceden konuşuruz, geleceği günü belirtir. Görüşmenin onun ve benim programıma uyması lazım" dedi.

Mansur Yavaş ise basın mensuplarına, "Özel bir gündemimiz yok, sadece sayın Genel Başkanımızla uzun süredir görüşmemiştik. Ben bayramda kendisini aradım. Görüşemediğimizi söyledim. Burada daha önce yemek de yemiştik. Aynı yerde yemek ikram edelim dedik, hepsi bu" dedi.

"NORMALLEŞMEYE İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu-Yavaş görüşmesinin ardından görüşmeyi parti içi normalleşmeye dair kıymetli, önemli ve desteklediği adımlar olarak nitelendirdi.

Özgür Özel, söz konusu görüşmenin ardından şu ifadeleri kullandı:

"Memnuniyetimi ilettim. Ekrem Bey'in de açıklamasını takip ettim. Önümüzdeki günlerde olacak bir yemek. Bu çok iyidir. Yemekler yenmiyorsa, önceki genel başkanla birlikte büyükşehir belediye başkanlığı yapmış arkadaşlar yemek yemiyorlarsa, sohbet etmiyorlarsa bunun haber değeri vardır. Yemeğin haber değeri olması demek ki bu konularda bizim de normalleşmeye ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin