Kayseri'nin ardından birçok şehir karıştı! Suriyelilere yönelik saldırılar dün gece de sürdü. Suriyelilere ait iş yerleri ateşe verildi. 8 kişi gözaltına alındı

Suriye'nin kuzeyinde dün Türk bayraklarının indirilmesi ve bazı araçlara saldırı düzenlenmesinin ardından Antalya'nın Seriki, Hatay, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa gibi pek çok kentte gösteri düzenlendi. Serik ve Hatay'da Suriyelilere ait iş yerleri ve araçlar ateşe verildi. Hatay'da 8 kişi gözaltına alındı. Olayların ardından 2'nci Kolordu Komutanı Fehim İsa sağ duyu çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'nin ardından birçok şehir karıştı! Suriyelilere yönelik saldırılar dün gece de sürdü. Suriyelilere ait iş yerleri ateşe verildi. 8  kişi gözaltına alındı

Kayseri’de Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki kuzenine istismar ettiği iddiası ve, Suriye'nin kuzeyinde Türk bayraklarının indirilmesi ve bazı araçlara saldırı düzenlenmesi Antalya Serik Hatay, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa gibi pek çok kentte protestolar yaşandı. Bazı şehirlerde şiddet eylemleri yaşandı.

 

2'NCİ KOLORDU KOMUTANI’NDA AÇIKLAMA

Suriye devriminin sembol isimlerinden  2'nci Kolordu Komutanı Fehim İsa yaptığı açıklamada 'Provokatörlere uymamamız gerek. Özgürleştirilmiş bölgelerde görevini yerine getiren Türk kardeşlerimize saldıran, kamu malları ile özel mülklere zarar veren provokatörlere uymamamız gerek fitne ateşi yakan fitneye körük ile gidenlerin peşine takılmamamız gerek.' dedi.

ANTALYA SERİK'TE GERGİN GECE 

Serik eski Cuma pazarı mevkiinde toplanan bir grup, sloganlar atarak meydana geldi. Eylemciler ilçenin çeşitli bölgelerinde oturan Suriyelilere ait araçlara taşlar atarak zarar verdi, ters çevirdi.

Kayseri'nin ardından birçok şehir karıştı! Suriyelilere yönelik saldırılar dün gece de sürdü. Suriyelilere ait iş yerleri ateşe verildi. 8  kişi gözaltına alındı

Suriyelilere ait bir motosiklet cadde ortasında ateşe verilerek yakıldı. Göstericiler motosiklete müdahale etmek için gelen itfaiye ve sağlık ekiplerine engel oldu. Gece ilerleyen saatlerde eylemciler, Suriyelilere ait iş yerlerine taşlarla saldırıp camlarını kırdı. Olaylara Serik ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çevik Kuvvet, Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden takviye olarak gelen Çevik Kuvvet ve TOMA'lar ile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma timleri müdahale etti.

Kayseri'nin ardından birçok şehir karıştı! Suriyelilere yönelik saldırılar dün gece de sürdü. Suriyelilere ait iş yerleri ateşe verildi. 8  kişi gözaltına alındı - Resim : 2

Serik Kaymakamı Cemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Demir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk de eylemcileri yatıştırmaya çalıştı.

HATAY'DA GERGİNLİK

Suriye'de Türk bayrağına ve Türk TIR'larına yapılan çirkin saldırı sonrası Hatay'ın merkez ilçesi Antakya’da toplanan bir grup vatandaş, mülteci karşıtı gösteriler yaptı. Türk bayraklarıyla sokağa dökülen bazı vatandaşlar, "Ülkümde mülteci istemiyorum" diyerek konvoy oluşturdu.

Kırıkhan ilçesinde ise toplanan grup Suriye uyruklu vatandaşlara ait manav dükkanını ateşe verdi. Olaylara karışan 8 kişi gözaltına alındı

KAYSERİ YİNE KARIŞTI

Kayseri’de önceki gün 6 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun istismar edildiği iddiasıyla başlayan olaylar, dün gece de devam etti.  Melikgazi ilçesindeki Danışmentgazi, Osmanlı, Selçuklu ve Hürriyet Mahallesi ile Kocasinan ilçesindeki Argıncık, Sahabiye ve Fevziçakmak mahallelerinde sokağa çıkan vatandaşlar, Suriye uyrukluların iş yeri ile araçlarını ateşe verdi. Suriye uyruklu vatandaşların evlerine taş attı. Polis, vatandaşlara TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Sokak aralarındaki çöp tenekeleri yollara devrildi. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polisin müdahalesi ile olaylar sonlandırıldı. Kentte güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

Kayseri'nin ardından birçok şehir karıştı! Suriyelilere yönelik saldırılar dün gece de sürdü. Suriyelilere ait iş yerleri ateşe verildi. 8  kişi gözaltına alındı - Resim : 3

 

BURSA'DA POLİS KALABAĞI DAĞITTI

Bursa’da da Suriyelilere yönelik gösteriler düzenlendi. Sokağa çıkan bir grup “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganları atarak yürüdü. Polis kalabalığa müdahale  ederek dağıttı.

OLAYLAR KİLİS'E DE SIÇRADI

Kilis’te bir grup araçlarla konvoy halinde sokaklara indi, polis kalabalığa müdahale etti. Bir grubun, Suriyeli kişiyi dövdüğü anlara ait görüntüler sosyal medyada dolaşıma girdi.

 

Kaynak: DHA
Etiketler suriyeli gerginlik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin