Kayseri'de eğitim uçağı düştü! İki pilot şehit oldu! Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Milli Savunma Bakanlığı SF-260D tipi eğitim uçağının kırıma uğraması sonucu iki pilotun şehit olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de eğitim uçağı düştü!  İki pilot şehit oldu! Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Mille Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Kayseri'de bir eğitim uçağının kaza kırıma uğradığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının henüz bilinmeyen nedenle kaza kırıma uğradığı belirtildi. Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında iki pilotun şehit olduğunu açıkladı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB), Kayseri'de askeri eğitim uçağının düşmesi ile ilgili yapılan açıklamada, "12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı/Kayseri'de 4 Haziran 2024 tarihinde, henüz belirlenemeyen bir neden ile eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen şehit olmuşlardır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin incelemesi ve idari tahkikat sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Kayseri'de eğitim uçağı düştü!  İki pilot şehit oldu! Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağı henüz bilinmeyen nedenle kaza kırıma uğramıştı.

Olay yerinden ilk görüntülere ulaşıldı. İşte o kareler: 

Kayseri'de eğitim uçağı düştü!  İki pilot şehit oldu! Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama - Resim : 2

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin