Kavga Çıkaracak Sözler! AK Parti'ye Şoke Eden Suçlama. Fatih Erbakan Çok Sert Açıklama Yaptı: AK Parti'ye Transfer Etmeye Çalışıyorlar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir iddia geldi. "Yeniden refah Partimiz'den seçilen belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri AK Parti iktidarının siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kalmaktadır." diyen Erbakan belediye başkanlarını AK Parti'ye transfer etmek istedikleri iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kavga Çıkaracak Sözler! AK Parti'ye Şoke Eden Suçlama. Fatih Erbakan Çok Sert Açıklama Yaptı: AK Parti'ye Transfer Etmeye Çalışıyorlar

AK Parti'ye başka partilerden transfer olacağı yönündeki kulis bilgileri siyaset arenasını yeniden ısındırırken, bir son dakika açıklaması yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, başka partilerden 15 belediye başkanı, 2 milletvekilinin AK Parti'ye katılacağını duyurdu. AK Parti'ye katılacak vekillerin İYİ Parti'den istifa eden milletvekilleri olduğu öne sürüldü.

Bu açıklama tazeliğini korurken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan şoke eden bir iddia geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden bazı isimlerin istifa ederek AK Parti'ye geçeceği iddiaları sonrası açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinden bir duyuru yapan Erbakan, "Milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan, her ay üye kayıt rekorları kırarak emin adımlarla hedefe doğru ilerleyen, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olan “Yeniden Refah Partimiz’in” yükselişi asla durdurulamayacaktır." dedi.

Kavga Çıkaracak Sözler! AK Parti'ye Şoke Eden Suçlama. Fatih Erbakan Çok Sert Açıklama Yaptı: AK Parti'ye Transfer Etmeye Çalışıyorlar

İŞTE ERBAKAN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yeniden refah Partimiz'den seçilen belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri AK Parti iktidarının siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kalmaktadır.

İktidar gücünü elinde bulunduranlar Yeniden Refah Partimiz’den seçilen Belediye başkanlarımıza, kamu gücünü kullanarak hizmet yaptırmayacaklarını göstererek; hizmetlerin yapılması için gerekli imkanları, belediye başkanlarımızın partimizden istifa ederek, kendi saflarına geçmesi karşılığında vereceklerini ima ve ifade etmektedirler.

Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir.

Bu noktada milletin tercihini, iradesini yok sayarak, şahsi ikbal, menfaat ve konforları uğruna saf değiştirenleri de milletimiz elbette ki affetmeyecektir. Bu gibi siyasi operasyonlar, milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan, her ay üye kayıt rekorları kırarak emin adımlarla hedefe doğru ilerleyen, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi Yeniden Refah Partimiz’in yükselişini asla durduramayacaktır.

ÖMER ÇELİK'TEN YANIT GELDİ

AK Parti  Sözcüsü Ömer Çelik partilerine geçmek isteyen belediye başkanlarının ‘töhmet altında’ bırakıldığını söyleyerek şunları söyledi:

"Yeniden Refah Partisi hür iradeleriyle AK Parti’nin eser ve hizmet siyasetine katılma iradesini gösteren Belediye Başkanlarını töhmet altına bırakmaya çalışmaktadır. Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde müstakil bir siyaset izlememiş, AK Parti’ye kaybettirip CHP’ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir.

Sadece bu amaçla, geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış isimlere teklif götürme yoluna gitmesi siyasi ilkeler açısından yüzleşmeleri gereken bir durumdur. Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin