21 Ocak 2025'te, Bolu'daki Kartalkaya kayak merkezindeki Grand Kartal Oteli'nde çıkan yangın en az 78 kişinin ölümüne, 51 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Otelin dördüncü katındaki mutfak/restoran bölümünde başlayan yangın, ara tatil olması nedeniyle otelin dolu olduğu zamanda meydana gelmişti. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yangına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 31 şüpheli gözaltına alınmış, aralarında otelin sahibi Halit Ergül, genel müdürü Emir Aras, itfaiyeden sorumlu Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun'un da bulunduğu 28 şüpheli tutuklanmıştı.
Kartalkaya'daki yangına ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı: Otomatik söndürme ve gaz kesme sistemi bulunamadı! Yangın tüpü kullanılmamış
78 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Grand Kartal Oteli'nde çıkan yangına ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı. Rapora göre, otelde otomatik söndürme ve gaz kesme sistemlerinin bulunmadığı belirtildi. Ayrıca yangın tüpünün de kullanılmadığı aktarıldı. İşte ayrıntılar...
Geniş çaplı soruşturma kapsamında, uzman ekiplerden oluşan bilirkişi heyeti, incelemelerinin ardından 189 sayfalık rapor hazırladı. Yangının başladığı andan itibaren hem alınmayan yangın önlemleri hem de 78 kişinin ölümüne neden olan ihmaller zinciri, olay yeri ve kurtarılan güvenlik kamera kayıtları tek tek raporda yer aldı. Kartalkaya Grand Kartal Otel yangınına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda otomatik söndürme ve gaz kesme sistemlerinin bulunmadığı belirtildi.
Heyetin tespitlerine göre, otelde otomatik gaz kesme ve yangın söndürme sistemleri bulunmuyordu. Gaz vanalarının ulaşılması zor alanlara yerleştirildiği, bu nedenle yangını beslemeye devam ettikleri belirtildi. Ayrıca, personelin yangına müdahale konusunda eğitimli olmadığı, alarm sisteminin devreye girmediği ve yangın tüplerinin ya kullanılmaz durumda ya da amacı dışında kullanıldığı kaydedildi.
AFET YÖNETİM PLANLAMASI TEMEL AŞAMALARI BİLE KAPSAMAKTAN UZAK
Raporda, otelde yangın öncesi ve yangın sürecinde yaşanılanlar dikkate alındığında, can ve mal güvenliği açısından olmazsa olmaz ‘Afet Yönetim Planlaması’nın temel aşamaları kapsamaktan bile uzak olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi:
“Otel için olası acil durumlar arasında yangın da belirlenmiştir. Ancak oluşturulan yangın ekibi ve yangın durumundaki ilk yardım ekibi yetersiz, tecrübesiz ve afet yönetimi için temel organizasyon ve sorumluluk tanımlarını karşılamaktan uzak kişilerden oluşturulmuştur. Afet Yönetim Planlaması içerik açısından yetersizdir ve gerçek yangın durumunda da otelde bulunmayan en basit/temel yangın mücadele altyapısı, olmayan sprinkler, yetersiz ve kapalı sensörler, hatalı merdiven ve asansör yapısı, gaz tahliye sistemi gibi unsurlar yangın eğitimi olmayan personel ile birleşince daha yangın başlangıç fazında hayati/kritik dakikalar boşuna harcanmıştır. Personelin mutfağı terk etmesinden yaklaşık 8 saniye sonra ızgara çelik kapıdan restoranda yangının anormal hızla arttığı görülmekte ve yaklaşık saat 03:27:10’da kamera tamamen siyah duman altında kalarak kayıt kapanmaktadır. Bu hızlı gelişim, mutfak personelinin yangını fark ettikleri zaman diliminde büyümüş olan yangının artık kişisel çabalarla söndürme olanağının olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.”