Kanada vatandaşını 100 bin dolar dolandırdı. Kaçmaya çalışırken Bursa'da yakalandı

İzmir'de gayrimenkul satışı bahanesiyle Kanada vatandaşını 100 bin dolar dolandıran şüpheli, İstanbul'a kaçmaya çalışırken Bursa terminalinde yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Kanada vatandaşını 100 bin dolar dolandırdı. Kaçmaya çalışırken Bursa'da yakalandı

İzmir'in Alsancak ilçesinde Kanada vatandaşından gayrimenkul satışı için 100 bin dolar alan A.K., İstanbul'a kaçmak için yola çıktı.

Kanada vatandaşını 100 bin dolar dolandırdı. Kaçmaya çalışırken Bursa'da yakalandı

Kaçmak için Bursa'ya gelen A.K., Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. A.K'nin üzerinde 99 bin 800 dolar bulunurken, bin 400 euronun ve 100 doların başka bir hesaba aktardığı öğrenildi. Yakalanan A.K. işlemler için İzmir'e götürüldü.

PARASINI KAPTIRMAKTAN SON ANDA KURTULMUŞTU

Kırıkkale’de de kendisini polis olarak tanıtan bir dolandırıcı, 71 yaşındaki Hacer Özkılıç ve ailesini kuyumcu dolandırıcılığı yalanıyla kandırmaya çalışmıştı. Asayiş polisinin dikkati sayesinde aile, 173 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtulmuştu.

Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı şahıs, telefonla aradığı 71 yaşındaki Hacer Özkılıç’ı, kızının, oğlunun ve damadının kuyumcu dolandırıcılığından gözaltına alındığı yalanıyla para koparmaya çalışmıştı. Aynı yöntemle Özkılıç’ın kızı ve damadını da arayan dolandırıcı, aileyi telaşa düşürdü ve gönderdiği banka hesap numarasına para yatırılmasını istemişti. Neyse ki, asayiş polisinin dikkati sayesinde aile, 173 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtulmuştu. Hacer Özkılıç ve ailesi, İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulunmuştu.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin