JANDARMA TAYİN SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: Jandarma tayinleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Jandarma tayin sonu sorgulama ekranı 2024 ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Jandarma personelinin görev yerlerinin değiştirilmesi ya da atanmasını içeren Jandarma tayinlerinde, eşler kamu görevlisi ise eş durumu gözetilecek. Jandarma teşkilatında çalışan subay, astsubay ve erler başka bir yerde görevlendirilmeyi bekliyor. Peki, Jandarma tayinleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Bakan Yerlikaya’dan açıklama geldi! İşte detaylar…

Google Haberlere Abone ol
JANDARMA TAYİN SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: Jandarma tayinleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Haziran ayına girmemizle beraber jandarma tayinleri de gündeme geldi. Jandarma tayinleri için İçişleri Bakanlığı sistemi yakından takip ediliyor. Doğu ve Batı’ya ataması gelen jandarma personellerinin atama sonuç listeleri de açıklanacak. Bu kapsamda Jandarma tayin sonuç sorgulama ekranı 2024 şeklinde araştırmalar yapılıyor. Tayinler, jandarmaların kariyer gelişimi açısından da büyük önem taşıyor. 2023 yılında jandarma tayinleri için başvurular 27 Nisan 2023 – 11 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılmıştı. Bakan Yerlikaya atama ve tayinlere ilişkin son dakika paylaşımı yaptı. Peki, 2024 Jandarma tayinleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

JANDARMA TAYİN SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: Jandarma tayinleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

JANDARMA TAYİN SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

Jandarma tayin sonuçlarına, Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi web sitesinden, Personel Bilgi Sistemi’nden, e-Devlet kapısından bakılabilir ve kuvvet komutanlıklarının duyuruları takip edilebilir.

https://www.jandarma.gov.tr/ adresi üzerinden tayin sonuçlarınıza bakabilirsiniz.

JANDARMA TAYİNLERİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 2024 yılı genel atamaları kapsamında 56 bin 880 personelin ataması gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Jandarma Genel Komutanlığı'nda 1662 subay, 7 bin 301 astsubay, 2 bin 63 uzman jandarma ve 21 bin 706 uzman erbaş olmak üzere 32 bin 732 personelin atamasının gerçekleştiğini açıkladı. Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Ataması yapılan personele yeni görevlerinde başarılar dileriz. Kutsal vatan toprağımızın, Mavi Vatan'ın huzur ve güvenliğinin teminatı olan kahraman polisimiz, kahraman jandarmamız, kahraman Sahil Güvenlik Komutanlığı mensuplarımız, dün olduğu gibi bugün de sonsuza kadar aziz milletimizin hizmetinde ve emrinde olmaya devam edecektir."

JANDARMA KAÇ YILDA BİR TAYİN OLUR?

Jandarma tayin süreleri birçok etkene bağlıdır. Bunlar arasında görev yeri, rütbe ve unvan, görev türü vs. yer alır. Genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde jandarma tayinleri 2-3 yılda bir olur. Batı bölgelerinde ise 4-5 yıl arasında değişir. Bu tayin süreleri belirli dönemlerde veya özel durumlarda değişebilir ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenen politika ve ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenebilmektedir.

 

JANDARMALAR MEMLEKETİNDE GÖREV YAPABİLİR Mİ?

Jandarma personelinin memleketlerinde görev yapabilir ancak bu durum her zaman kesin değildir ve birçok faktöre bağlı olarak değişir. Personel, bu konuda daha spesifik bilgi almak ve taleplerini iletmek için bağlı bulundukları birimlerin personel işleriyle ilgilenen birimlere başvurabilirler.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin