İzmir’deki elektrik akımı faciasında İZSU ve Gediz Elektrik Genel Müdürü gözaltında

İzmir' deki elektrik kaçağı soruşturmasında İZSU' nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi ve Gediz Elektrik şirketinden 4 yöneticinin gözaltına alındığı bildirildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir’deki elektrik akımı faciasında İZSU ve Gediz Elektrik Genel Müdürü gözaltında

İzmir' deki elektrik kaçağı soruşturmasında İZSU' nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi ve Gediz Elektrik şirketinden 4 yöneticinin gözaltına alındığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir’de iki kişinin ölümüyle sonuçlanan elektrik faciası 12 Temmuz günü akşam saatlerinde yaşandı. Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı.

Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi.

TUTUKLAMALAR YAŞANDI

Akıma kapılan iki kişinin ölümüyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye çıkarılan 27 şüpheliden İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S’nin de aralarında bulunduğu 14’ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Diğer şüphelilerden 7’si hakkında ev hapsi, 6’sı hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Ayrıca, belge, beyan ve delillerin değerlendirilmesi sonucu 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı.

Bu şüphelilerden de 3’ü yakalanırken; 1’inin yurt dışında olduğu, diğerinin ise kanser tedavisi gördüğü belirlendi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler izmir elektrik facia
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin