İzmir'de 2 kişi yağmurda elektrik akımına kapılarak öldü. Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama. 29 kişi hakkında gözaltı kararı

İzmir'in Konak ilçesinde Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay çevredekilerin gözleri önünde yağmur sonucu oluşan su birikintisinde elektrik akımına kapılarak hayatıı kaybetti. Adalet Bakanı Tunç yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Tunç bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 2 kişi yağmurda elektrik akımına kapılarak öldü. Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama. 29 kişi hakkında gözaltı kararı

Acı olay İzmir'in Konak ilçesinde yaşandı. Sağanak yağmur sonrası oluşan su birikintisinden karşıya geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz bir anda yere yığıldı. Onu yerden kaldırmak için elini tutan arkadaşı İnanç Öktemay da ani bir kasılmayla Özge Ceren Deniz'in yanına düştü.

Çevredekiler iki gencin yardımına koştu ancak bölgeden geçen elektrik kablolardan yayılan kaçak akıma kapıldıkları anlaşıldı. Bu nedenle kimsenin bir süre yaklaşamadığı iki genç hayatını kaybetti. GDZ Elektrik A.Ş. ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden peş peşe uzun açıklamalar geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklamasında bölge esnafının korkunç olayın yaşandığı yer için daha önce iki kez arıza kaydı oluşturduğunu ifade etti. GDZ Elektrik A.Ş. ise bu iddiaya karşılık son 6 ayda bölgeden alınan bir şikayet olmadığını öne sürdü.

Olay sonrası sahaya giden Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin oluşturduğu teknik heyetin ilk tespitlerine göre olayın gerçekleştiği sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası olduğu belirlendi. Yapılan açıklamada “Bu izolasyon hatasından kaynaklı olarak suyla temas eden iki yurttaşımızın hayatını kaybettiği düşünülmektedir" denildi.

 İKİ CAN GİTTİKTEN SONRA KABLO 50 SANTİM AŞAĞI ALINIYOR

Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay akıma kapılarak yaşamını yitirdiği yerde yapılan inceleme sonrası belediye ve elektrik firması yetkilileri, sorunun çözülmesi için çalışma başlattı.

Yapılacak çalışmayla yer altındaki kabloların 50 santimetre daha aşağıya alınacağı açıklandı.

Kabloların üzerine kapatmasından sonra bölgeye tekrar elektrik verileceği ve yolun da trafiğe açılacağı duyuruldu.

MAZGALDAN DAHA ÖNCE DUMAN ÇIKMIŞ

Olayla ilgili incelemeler sürerken, olay yerindeki mazgaldan geçen 9 Ocak'ta dumanların çıktığı bir güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Çevredeki esnafın durumu, o tarihte yetkililere ilettiği öğrenildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Müzisyen İnanç Öktemay için ikindi vakti Buca Yeniyol Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, hayatını kaybeden Öktemay'ın ailesi ve yakınları katıldı. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne Nevin Öktemay'ın güçlükle ayakta durabildi. kılınan namazın ardından Öktemay'ın cenazesi Buca Kaynaklar Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

29 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verilmiştir." açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin