İstanbul'un taksi sorununu çözmek için İBB ile bakanlık mutabakata vardı. 2 bin 500 taksi daha hizmete giriyor

Yıllardır tartışılan İstanbul'un taksi sorununun çözümü için düğmeye basıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu binlerce yeni taksinin İstanbulluların hizmetine gireceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un taksi sorununu çözmek için İBB ile bakanlık mutabakata vardı. 2 bin 500 taksi daha hizmete giriyor

İstanbul'un taksi sorununun çözümünde düğmeye basıldı.

İBB'nin UKOME toplantısına getireceği 2 bin 500 yeni taksiyi kapsayan uygulama tabanlı taksi sisteminin bakanlık temsilcileri tarafından da kabul edileceği açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabından 2 bin 500 taksinin daha İstanbulluların hizmetine gireceğini duyurdu.

 Uraloğlu’nun sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız. 2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz.

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

ÖKTEM'DEN TEPKİ

Martı İleri Teknoloji şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem ise taksi sayısının artırılması planına karşı çıktı. 

Sorunun çözümü için "paylaşımlı yolculuğu" savunan Öktem'in açıklaması şu şekilde:

Sayın Bakanım İBB’ye puan kazandıracak bu hamleniz İstanbul’daki taksi kanserini daha da büyütecektir. Çözüm taksi sayısı arttırmak olsaydı, dünyanın 190 ülkesi paylaşımlı yolculuk tercih etmez, plaka çıkartırdı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin