İstanbul'un meşhur börekçisinde kıyma yerine sakatat kullanıldığı ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde İstanbul’un meşhur börekçisi de yer aldı. Kıymalı böreklerinde yüzde 100 dana kıyması kullanmadığı ortaya çıkan börekçinin şubelerinin birinde sakatat-baş eti bulunurken başka bir şubesinde ise hayvan taşlığı çıktı.  

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un meşhur börekçisinde kıyma yerine sakatat kullanıldığı ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçen hafta yayınladığı taklit ve tahriş ürünler listesinde İstanbul’un meşhur börekçileri arasında bulunan Meşhur Sarıyer Börekçisi de yer aldı.

SARIYER BÖREKÇİSİ'NDE KIYMA SKANDALI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı gıda denetimlerinde meşhur börekçinin kıymalı böreklerinde yüzde 100 dana eti kullanmadığı belirlendi. Börekçinin 3 şubesinde satılan kıymalı böreklerde, dana kıyma harici karıştırılmış etlerin kullanıldığı tespit edildi.

KIYMA YERİNE SAKATAT VE HAYVAN TAŞLIĞI KULLANILMIŞ

Sarıyer Börekçisinin Sultangazi’de bulunan bir şubesinde ise kıymalı böreklerde, kanatlı hayvan eti ve sakatat bulundu. Pendik’te bulunan şubesin de ise böreklerde sakatat-baş eti kullanıldığı tespit edildi. Kağıthane’de bulunan şubede de böreklerde hayvan taşlığı çıktı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin