İstanbullular: İşi olmayan bugün dışarı çıkmasın! Meteoroloji Genel Müdürlüğü flaş uyarıda bulundu: O saatler arasında bardaktan boşanırcasına yağacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için gök gürültülü ve kuvvetli sağanak alarmı verdi. Saat açıklayan meteoroloji sel, su baskını, rüzgar ve dolu konusunda uyarıda bulundu. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Muğla, Adana ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu toplam 41 ilde şiddetli yağış beklendiği bildirildi. AKOM da dikkat çeken uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullular: İşi olmayan bugün dışarı çıkmasın! Meteoroloji Genel Müdürlüğü flaş uyarıda bulundu: O saatler arasında bardaktan boşanırcasına yağacak!

İstanbul için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte saat 09.00-15.00 arasında yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Muğla, Adana ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu toplam 41 ilde şiddetli yağış beklendiği bildirildi.

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul’da aralıklarla başlayan yağışların ilerleyen saatlerde şiddetini arttırarak il geneline yayılacağını açıkladı. 

AKOM DA UYARDI

İstanbul güne 25 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte Şile, Pendik ve Tuzla ilçelerimizde gök gürültülü sağanak yağmurlu, diğer yerlerde parçalı bulutlu bir gökyüzü İle başladı.  İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre,  yağışların ilerleyen saatlerde şiddetini arttırarak İstanbul geneline yayılması, akşam saatlerine kadar da aralıklarla kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor.

Yağışlı havanın Cuma (Yarın) öğle saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi, sıcaklıkların da hafta sonu 32-34 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor. 

YURTTA HAVA DURUMU NASIL?

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MEVSİM NORMALİNİN ÜZERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı, yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin