İstanbul Boğazı'nda tehlike! Sürüklenen gemi için kurtarma ekipleri sevk edildi

İstanbul Boğazı'nda bir kuru yük gemisi, makine arızası nedeniyle karaya sürüklendi. Gemi, Kıyı Emniyeti ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Boğazı'nda tehlike! Sürüklenen gemi için kurtarma ekipleri sevk edildi

Kocaeli'den Romanya'ya seyir halindeyken İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle karaya sürüklenen gemi, Türkeli Demir Sahası'na emniyetle demirletildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kocaeli'den Romanya'ya giderken İstanbul Boğazı Umuryeri önlerinde makine arızası dolayısıyla karaya sürüklenen OS KANO 35 isimli 178 metre boyundaki kuru yük gemisi için KURTARMA-10 ve KURTARMA-7 römorkörleri ile KEGM-8 botunun ivedilikle bölgeye yönlendirildiği belirtildi.

Paylaşımda, geminin, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi koordinasyonunda, KURTARMA-10 römorkörü yedeğinde, kılavuz kaptan ile KURTARMA-7 römorkörü ve KEGM-8 botu refakatinde Türkeli Demir Sahası'na emniyetle demirletildiği kaydedildi.

GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILMIŞTI

İstanbul'da 7 Mayıs'ta da kuru yük gemisinin karaya oturması nedeniyle İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılmıştı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ukrayna’dan Mısır’a seyir halindeyken İstanbul Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası nedeniyle 229 metre boyundaki yük gemisinin karaya oturduğu kaydedilmişti.

Açıklamada, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı römorkörlerin, can kurtarma botlarının ve balık adamların hızla olay yerine yönlendirildiği belirtilerek, İstanbul Boğazı'nın gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığı bildirilmişti.

Geminin kurtarılmasının ardından İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine açılmıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin