İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' için açıklama: Açık bir darbe girişimidir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen ve kamuoyunda ''ahmak davası'' olarak bilinen davanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katılmak için üçüncü kez dilekçe verdi. İmamoğlu, mahkeme önünde yaptığı açıklamada, "Bu dava bana karşı değil, aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' için açıklama: Açık bir darbe girişimidir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası aldığı istinaf sürecindeki davası ile ilgili, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne duruşmaya katılma dilekçesi verdi. Başvurusunun ardın adliye önünde gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, davayı "yargı darbesi" diye niteleyerek, şunları söyledi:

"AÇIK BİR DARBE GİRİŞİMİDİR"

"Mahkemeye sunduğum talepte olduğu gibi, seçilmiş bir yöneticinin görevini yapmaktan ve siyasi faaliyette bulunmaktan yasaklanmasının evrensel hukuk ölçüleri ve kamu vicdanı karşısında meşru olabilmesinin temel şartlarından birinin, söz konusu yöneticiye kendini bizzat savunma hakkı tanınması olduğunu düşündüğüm için bu talebimi az evvel üçüncü kez mahkemeye iletmiş bulunuyorum.

Bu dava bana karşı değil, aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir. Benim sırtımı yasladığım yer bellidir. Güvendiğim şey önce Allah, sonra milletin iradesidir. Sonuna dek demokrasinin gerektirdiği nezaket ve ahlakla yolumuza devam edeceğimizin kesin olduğunu duymalarını istiyorum. Demokrasinin önünü açın. Millet İmamoğlu'nu nerede görmek istiyorsa, millet İmamoğlu'nu nereye yakıştırıyorsa İmamoğlu orada olacaktır. Milletin iradesine kafa tutmayın. Ahmak ifadesini kime ifade ettiğim bellidir."

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin