İki ilde orman yangını. Antalya'da yangına müdahale devam ediyor. Manisa'daki yangın kontrol altında

Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınına hem havadan hem de karadan müdahale çalışmaları devam ediyor. Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki yangın ise yaklaşık 6 saatlik bir müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Google Haberlere Abone ol
İki ilde orman yangını. Antalya'da yangına müdahale devam ediyor. Manisa'daki yangın kontrol altında

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi sürüyor. Manisa ve Antalya'da çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale edildi. Manisa'daki yangın kontrol altına alınırken, Antalya'da ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

MANİSA

İlk yangın haberi Manisa'dan geldi. Kırkağaç ilçesi Dualar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 12.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yaklaşık 6 saatte kontrol altına alındı.

Bölgeyi soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, jandarma yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 4 helikopter, 15 arazöz, 7 su ikmal ve 1 dozer sevk edildi.

ANTALYA

Antalya'nın Akseki ilçesi Boğazkuyu mevkisindeki ormanlık alanda da henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Gözetleme kulesindeki görevlilerin fark etmesiyle bölgeye 3 arazöz ile 15 orman personeli sevk edildi. Ekiplerin sarp arazideki yangını kontrol altına alma çalışması sürüyor.

MUĞLA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Milas ilçesi Ören Mahallesi Alatepe mevkisindeki ormanlık alanda da saat 14.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait hava ve kara araçları sevk edildi.

Yangın yaklaşık 2 saat içinde kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre, 2 hektar alan zarar gördü. Jandarma yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.

 

Kaynak: AA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin