Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün Sağlık Bakanlığı’na kuduz aşısı sattığı iddia edildi. Ruhsar Pekcan da kendi bakanlığına dezenfektan satmıştı

AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün Sağlık Bakanlığı’na 159 milyon TL’ye kuduz aşısı sattığı iddia edildi. Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da kendi bakanlığına dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı. Pekcan bu olayın ardından görevden alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün Sağlık Bakanlığı’na kuduz aşısı sattığı iddia edildi. Ruhsar Pekcan da kendi bakanlığına dezenfektan satmıştı

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı 18 Ekim 2023 tarihinde 600 bin doz kuduz aşısının alımı için ihale düzenledi. 1 Kasım 2023’te imzalanan sözleşmeye göre ise ihale 159 milyon TL’ye AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz'ün Keymen İlaç Şirketi’ne verildi. İhale, Kamu İhale Kanunu’nun 21/B maddesinde düzenlenen “pazarlık” usulüyle yapıldı.

AKILLARA RUHSAR PEKCAN GELDİ

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’a ait ‘Nanoksia’ adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı. Nanoksia tarafından Ticaret Bakanlığı’na 175 TL’ye verilen beş litrelik dezenfektanın aracı kuruluşa 100 TL’ye satıldığı, aracı kuruluşun da piyasada 150 TL’ye satışa sunduğu anlaşılmıştı. Aynı dezenfektanın muadilleri ise daha ucuzdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu olayın ardından Pekcan'ı görevden almıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin