İBB Paris'te günlüğü 300 bin euroya saray kapattı iddiası. Karsu konser verdi. İBB'den açıklama...

İBB tarafından Paris’te günlüğü 300 bin euroya kiralandığı iddia edilen Palais Galliera isimli sarayda yer alan İstanbul House’un açılışından sonra “after party” düzenlendi. Karsu’nun sahne aldığı gece sonrası tartışmalar çıktı. Murat Ongun konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İBB Paris'te günlüğü 300 bin euroya saray kapattı iddiası. Karsu konser verdi. İBB'den açıklama...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2027 Avrupa Oyunları ve 2036 Olimpiyatları için İstanbul'un tanıtımının yapılması amacıyla Palais Galliera'da İstanbul House açtı.

İBB Paris'te günlüğü 300 bin euroya saray kapattı iddiası. Karsu konser verdi. İBB'den açıklama...

İstanbul House’un açılışından sonra “after party” düzenlendi. Karsu’nun sahne aldığı gece sonrası tartışmalar çıktı.

İBB Paris'te günlüğü 300 bin euroya saray kapattı iddiası. Karsu konser verdi. İBB'den açıklama... - Resim : 2

Sosyal medyada İBB'nin sarayı günlüğü 300 bin euroya kiraladığı iddia edildi.

İstanbul Evi için verilen resepsiyonda konuşan İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Paris’teki Eyfel Kulesi’nde olimpiyat halkalarını görmek, gerçekten ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul’da, Boğaz üzerinde Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum. Avrupa Oyunları’na 2027 yılında İstanbul’da ev sahipliği yapmak, farklılıklarımıza rağmen, dostane rekabet ruhuyla birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır” dedi.

İBB Paris'te günlüğü 300 bin euroya saray kapattı iddiası. Karsu konser verdi. İBB'den açıklama... - Resim : 3

"SARAY SARAY DİYE YIRTINANLAR"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Evi'ni tanıttığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Saray saray diye yırtınanlar, alın size saray! Bu arada Jön Türkler de Paris’ten çıkmıyorlardı aynı sizin gibi" ifadelerini kullandı.

İBB Paris'te günlüğü 300 bin euroya saray kapattı iddiası. Karsu konser verdi. İBB'den açıklama... - Resim : 4

"HAFTALIK 249 BİN EURO"

İstanbul Evi'ne ilişkin eleştirilere yanıt veren Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, "Paris’teki İstanbul Evi ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir" dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Evi'nin haftalık kirasının 249 bin euro olduğunu belirten Ongun, tüm masrafların sponsorlar tarafından şartsız bağışı ile karşılandığını söyledi.

İBB Paris'te günlüğü 300 bin euroya saray kapattı iddiası. Karsu konser verdi. İBB'den açıklama... - Resim : 5

Murat Ongun'un açıklaması şöyle:

"Paris’teki 'İstanbul Evi' ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz."

'BİR GRUP CHP'LİNİN PARİS'TE TATİL YAPMASI İÇİN Mİ?'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı:

İstanbullular adına soruyorum:

Paris’te ‘Palais Galliera’ isimli sarayda yer alan ‘İstanbul House’, iddia edildiği gibi; İBB tarafından haftalık 249.000 Euro’dan mı kiralanmıştır?

İstanbul’un kaynakları ile bu mekanda düzenlenen eğlenceler şehrin ve İstanbullular’ın hangi sorununu çözmektedir?

Adı geçen mekan; kültürü, sanatı ve tarihi zenginlikleri ile İstanbul'umuzu tanıtmak için mi yoksa bir grup CHPli’nin İBB imkanları ile Paris'te gezip-tozup tatil yapabilmeleri için mi kiralanmıştır?

İBB Paris'te günlüğü 300 bin euroya saray kapattı iddiası. Karsu konser verdi. İBB'den açıklama... - Resim : 6

PALAIS GALLIERA'NIN TARİHİ

Paris'in moda dünyasında önemli bir yere sahip olan Palais Galliera, moda tarihini sergileyen prestijli bir müze olarak bilinir. 1894 yılında inşa edilen bina, moda meraklılarını ve tarihçilerini cezbeden koleksiyonları ile öne çıkıyor.

Palais Galliera, 18. yüzyıldan günümüze kadar uzanan geniş bir moda koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Müze, ünlü tasarımcıların eserlerinden nadir bulunan vintage parçalarına kadar geniş bir yelpazede eserler sunar.

Palais Galliera, yıl boyunca çeşitli sergilere ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin