Ian McKellen kimdir, ne oldu, neden hastaneye kaldırıldı? Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen sağlık durumu nasıl?

Yüzüklerin Efendisi serisinin Gandalf'ı, hastaneye kaldırıldı. 85 yaşındaki dünyaca ünlü ismin sağlık durumu merak konusu oldu. Ian McKellen'ın pazartesi gecesi Londra'daki West End'de oynadığı bir tiyatro oyununda sahneden düştüğü öğrenildi. Peki, Ian McKellen kimdir, ne oldu, neden hastaneye kaldırıldı? Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Ian McKellen kimdir, ne oldu, neden hastaneye kaldırıldı? Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen sağlık durumu nasıl?

Yüzüklerin Efendisi Gandalf ile ilgili hayranlarını üzen gelişme yaşandı. Gandalf'a hayat veren usta oyuncu Ian McKellen'in bir tiyatro oyununun dövüş sahnesi esnasında sahneden düştüğü ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 60 yıllık kariyerinde tiyatro sahnesinde çok sayıda rolü canlandıran ünlü oyuncunun, sahneden düştükten sonra acı bir şekilde bağırdığı aktarıldı. Şimdi hayranları Ian McKellen'in sağlık durumunu merak ediyor. Peki, Ian McKellen kimdir, ne oldu, neden hastaneye kaldırıldı? Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen sağlık durumu nasıl?

Ian McKellen kimdir, ne oldu, neden hastaneye kaldırıldı? Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen sağlık durumu nasıl?

IAN MCKELLEN KİMDİR, NE OLDU, NEDEN HASTANEYE KALDIRILDI?

Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf olarak dünyada geniş bir hayran kitlesi elde eden usta oyuncu Ian McKellen, Londra'daki Player Kings performansı sırasında sahneden düştü. İngiliz oyuncu, Noel Coward Tiyatrosu'nda Robert Icke tarafından uyarlanan ve yönetilen Henry IV'ün birinci ve ikinci bölümlerinden oluşan "Oyuncu Krallar" oyununda John Falstaff'ı canlandırıyordu. McKellen sahneden düştüğünde seyircilerden bazılarının bunun oyunun bir parçası olduğunu düşündükleri belirtildi. Diğerlerinin ise oyuncunun Galler Prensi ve Henry Percy'nin olduğu bir sahnede ayağının kayıp sahneden düşmesi üzerine paniklediği aktarıldı.

Tiyatrodaki bir BBC muhabirine göre, 60 yıllık kariyerinde birçok tiyatro oyununda rol alan usta oyuncunun, sahneden düştükten sonra acı içinde bağırdığı öğrenildi. PA haber ajansına konuşan izleyici Paul Critchley ise o anları "şoke edici" olarak nitelendirdi ve "Sir Ian sahnede daha aktif bir rol almak için sahnenin aşağısına doğru ilerlerken ayağı takılıyor gibiydi. Sahneden aşağı inerken hızlandı ve bunun sonucunda doğrudan seyircilerin önünde sahneden düştü." dedi.

Noel Coward sözcüsü, personelin ve seyirciler arasındaki iki doktorun sahneden düşen aktöre yardımcı olduğunu belirtti. Yaşanan kazanın ardından tiyatro salonu boşaltıldı ve oyun iptal edildi. McKellen'a ise dinlenmesi ve iyileşmesi için zaman tanımak amacıyla salı günkü prodüksiyon da iptal edildi.

Ian McKellen kimdir, ne oldu, neden hastaneye kaldırıldı? Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen sağlık durumu nasıl? - Resim : 2

Ian McKellen, 25 Mayıs 1939'da doğdu. McKellen, uzun kariyeri boyunca çeşitli önemli rollerde yer aldı. McKellen, tiyatro kariyerine 1961 yılında başladı ve özellikle Shakespeare oyunlarındaki rolleriyle tanındı. Royal Shakespeare Company gibi prestijli tiyatro topluluklarında sahne aldı ve klasik İngiliz tiyatrosunun önemli isimleri arasında yer edindi.
Sinema ve televizyon dünyasında da etkili bir kariyeri olan McKellen, geniş kitlelerce tanınmasını "Yüzüklerin Efendisi" serisindeki Gandalf rolü sayesinde oldu. Ayrıca "X-Men" serisinde Magneto karakterini canlandırarak popülerliğini artırdı.

1988 yılında eşcinsel olduğunu açıklayan Ian McKellen, sadece oyunculuk kariyeriyle değil, LGBT hakları için yaptığı aktivizm çalışmalarıyla da adından söz ettirdi. Toplamda sayısız tiyatro oyunu, film ve televizyon dizisinde yer alan Ian McKellen, kariyeri boyunca birçok ödül kazandı ve sanat dünyasında saygın bir yere sahip oldu.

 

IAN MCKELLEN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sahneden düşmesi sonucu hastaneye kaldırılan 85 yaşındaki oyuncunun, tam ve hızlı bir iyileşme göstermesinin beklendiği belirtiliyor. Doktorlar McKellen'ın moralinin iyi olduğunu ve tamamen iyileşmesinin beklendiğini belirtti. McKellen'ın son sağlık durumu ile gelişme olduğunda aktarmaya devam edeceğiz...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin