Haniye suikastına siyasilerden tepki: Kınıyoruz

İran'da düzenlenen bir suikast sonucu öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin ardından siyasetçiler mesaj paylaştı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu" ifadelerini kullandı. MHP lideri Bahçeli ise Orta Doğu'daki kaosun daha da derinleşeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Haniye suikastına siyasilerden tepki: Kınıyoruz

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin ardından siyasiler de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili, "İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu" dedi.

Kurtulmuş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "'Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah'a aidiz ve kuşkusuz O'na döneceğiz' derler.'
Gazze'nin şehidler kervanına bir büyük mücahid daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehid vermiş İsmail Heniyye kardeşimiz insanlık düşmanı, katliamcı siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehid edildi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, makamı âli, mekânı cennet olsun.
İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehidlikle mükâfatlandırdı.
Merhum Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi; 'Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.'
Tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum."

ÖMER ÇELİK: LANETLİYORUZ 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz."

BAHÇELİ: KAOS DAHA DA DERİNLEŞECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Haniye suikastına ilişkin "Tahran'da uğradığı hunhar suikast neticesinde şehit olması Orta Doğu’yu saran kaosu çok daha derinleştirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN KINAMA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Siyonstler Tahran’da hain bir suikast düzenledi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi şehit etti. Bu alçakça suikasti lanetliyorum. Filistin davası bu tür hain suikastlerle bitirilemeyecek kadar kutsal bir davadır ve güçlenerek devam edecektir. Haniye’ye Allah’tan rahmet, mazlum Filistin halkına başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin