Hamas'tan flaş Netenyahu açıklaması: Tuzağa düşülmemesi konusunda uyarıyoruz

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun işgali uzatmak için oyunlar oynadığını belirterek, “Yeni önerilere ihtiyacımız yok; şu anda ihtiyaç duyulan şey Netanyahu ve hükümetine baskı yapmak ve onları üzerinde anlaşmaya varılanları yerine getirmeye zorlamaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hamas'tan flaş Netenyahu açıklaması: Tuzağa düşülmemesi konusunda uyarıyoruz

Hamas’a ait Telegram hesabından yapılan açıklamada, “Yeni önerilere ihtiyacımız yok; şu anda ihtiyaç duyulan şey Netanyahu ve hükümetine baskı yapmak ve onları üzerinde anlaşmaya varılanları yerine getirmeye zorlamaktır.

Netanyahu'nun tuzağına ve müzakereleri halkımıza yönelik saldırganlığı uzatmak için kullanan oyunlarına düşülmemesi konusunda uyarıyoruz. Netanyahu'nun Selahaddin ekseninden (Philadelphi) çekilmeme kararı bir anlaşmayı engellemeyi amaçlamaktadır” denildi.

ABD'DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ 

ABD'den devam eden ateşkei görüşmelerine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının esas olarak tamamlandığını öne süren Amerikan yönetimi, "tutuklularla esirlerin takası" ve "Philadelphi Koridoru" ile ilgili müzakerelerin ise taraflar arasında sürdüğünü bildirdi.

PHILADELPHI KORİDORU TARTIŞMALARI

Öte yandan üzerinde müzakerelerin devam ettiği bir diğer ana başlığın Philadelphi Koridoru'nda İsrail askerlerinin kalıp kalmayacağı.

Üç aşamalı anlaşmanın birinci aşamasında İsrail'in "nüfusu yoğun bölgelerden çekilmesi" maddesinin bulunduğunu belirten ABD'li yetkili, koridorun bu bağlamda tartışma konusu olduğunu hatırlattı.

İsrail'in, Philadelphi Koridoru'nda belli sayıda askerini "güvenlik" gerekçesiyle tutmak istediğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Anlaşmada Philadelphi Koridoru'ndan bahsedilmiyor. Anlaşmanın söylediği şey, (İsrail'in) nüfusu yoğun bölgelerden geri çekilmesi diyor. Burada tartışma, Philadelphi Koridoru'nun nüfusu yoğun bir yer olup olmadığı üzerine başladı ki burası esasen Gazze ile Mısır sınırı arasında bir yol. İsrailliler bu konuda son birkaç haftadır koridor boyunca askeri varlıklarını önemli ölçüde azaltacak bir öneri geliştirdiler ki bu aslında anlaşmayla teknik olarak uyumlu."

İsrail'in koridordaki asker sayısını azaltıp, belli bir kısmını koridor boyunca tutmasının "anlaşmayla uyumlu" olduğunu da savunarak buna karşılık İsrail'in hâlâ bazı düzenlemeler yapması gerektiğini belirtti. 

ABD'li yetkili, bu konuları çözebilmek için hem İsrail hem de Mısır ve Katar üzerinden Hamas tarafıyla müzakerelerin yoğun şekilde devam ettiğini kaydetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin