Hamas terör örgütü müdür? Medyatava TV sordu vatandaş cevap verdi

İsrail 7 Ekim'den bu yana Filistin'e yönelik kanlı saldırılarına devam ederken geçtiğimiz hafta da Hamas lideri İsmail Haniye suikast sonucu öldürüldü, ancak İsrail suikastı üstlenmedi. Haniye'nin ölümü gündeme bomba gibi düşerken Türkiye'de de 1 günlük milli yas ilan edildi. Peki vatandaş Hamas hakkında ne düşünüyor? Türk vatandaşları Hamas hakkında ne kadar bilgiye sahip? Medyatava TV olarak vatandaşların görüşlerini aldık.

Google Haberlere Abone ol

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 699'a, yaralı sayısının da 91 bin 722'ye yükseldiği kaydedildi.

Hamas lideri İsmail Haniye geçtiğimiz hafta, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırı sonucu öldürüldü. Saldırıda Haniye’nin koruması da hayatını kaybetti. Hamas, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini açıkladı ancak İsrail kabul etmedi. Hamas Lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından Türkiye'de bir günlük ulusal yas ilan edilmesi tartışmaları beraberinde getirmişti.

İSRAİL OLMAMASI GEREKEN BİR HÜKÜMET AMA... 

Vatandaşlar Hamas ile ilgili Medyatava mikrofonuna yorumda bulundu. Kimisi Hamas'ı terör örgütü olarak görürken kimisi İsrail'in geçmişten bugüne yaptığı saldırılara karşı Hamas'ı doğru ve olması gereken bir mücahitler grubu olarak nitelendirdi. 

İsrail hükümeti zaten olmaması gereken bir hükümet diyen vatandaş, "Uluslararası uygulamaya bakarsak İsrail de bir terör devletidir. Filistin'i anlayabiliyorum, bu insanların cevap verme biçimi bu şekilde ancak Hamas doğru bir biçim değil daha çok Birleşmiş Milletlerin müdahalesi gereken bir durum" dedi. 

Hamas'ın bir terör örgütü olduğunu düşünmüyorum diyen bir başka vatandaş ise; "Zulüm altında bir halk şu anda  ülkesindeki toprakları korumak üzere kurulmuş o yüzden Hamas'ı savaş gücü olarak görüyorum. Filistin'in kendini savunduğunu düşünüyorum onlara zulüm yapıldığını ve batının sessiz kaldığını o yüzden Hamas terör örgütü değildir" yorumunda bulundu.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin