Gözü dönmüş veli sınıfta dehşet saçtı! Sınıftaki öğrencilerin gözü önünde öğretmene saldırmaya çalıştı. Bakan Tekin'den açıklama

Kocaeli Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu'nda öğrencilerin gözleri önünde dehşet dolu anlar yaşandı. Bir veli sınıfta ders veren öğretmene öğrencilerinin gözü önünde saldırmaya kalktı. Veliyi sakinleştirmek için onlarca kişi araya girerken görüntüler sosyal medyada da infial yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Gözü dönmüş veli sınıfta dehşet saçtı! Sınıftaki öğrencilerin gözü önünde öğretmene saldırmaya çalıştı. Bakan Tekin'den açıklama

Kocaeli Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu'nda şiddet olayı yaşandı. Gözü dönen bir veli, sınıfta öğrencilerine ders veren öğretmene saldırdı. Öğrencilerin dehşet dolu bakışları arasında gerçekleşen saldırı araya girenler tarafından güçlükle önlendi.

Eğitimde şiddet haberlerine bir yenisi de Kocaeli'de eklendi. Kocaeli Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu'nda ders sırasında gözü dönmüş bir veli öğretmene saldırdı. Veli, öğrencilerinin yanında öğretmene zarar vermek isterken araya girenler sayesinde kavga önlendi.

Mynet'te yer alan habere göre büyük tepki çeken saldırının sebebi henüz öğrenilemezken saldırgan veli ve yanında bulunan bir kişi hakaretler yağdırarak okuldan ayrıldı. Sosyal medyada düşen görüntüler sonrasında tepkiler büyüdü. Birçok kullanıcı gözü dönen velinin okula nasıl alındığına tepki göstererek güvenlik önlemlerinin yetersizliğine dikkat çekti.

BAKAN TEKİN: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Tekin, "Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir okulumuzda öğretmenimize yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlılığımızı yineliyorum. Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız" dedi.

Okulların daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve içerisinde şiddete karşı yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bir an önce hayata geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Tekin, "Bu vesile ile okuldaki güven ikliminin tesisi ve eğitim süreçlerinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için sene başında hayata geçirdiğimiz 'Veli Randevu Sistemi'nin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Meslektaşımıza ve eğitim ailemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin