Gezi Parkı soruşturması medyaya sıçradı! Savcılık, RTÜK'ten görüntüleri istedi

ID iletişimin sahibi menajer Ayşe Barım'ın tutuklandığı Gezi Parkı soruşturması medyaya sıçradı! Savcılık, 12 yıl önce gerçekleşen Gezi Parkı olayları sırasında propaganda mahiyetinde yayınlar yapan medya kuruluşlarının yayın kayıtlarının soruşturma dosyasına gönderilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı soruşturması medyaya sıçradı! Savcılık, RTÜK'ten görüntüleri istedi

ID iletişimin sahibi menajer Ayşe Barım'ın tutuklandığı Gezi Parkı soruşturmasında savcılık medyayı da incelemeye aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) yazı gönderdi.

 

Savcılık RTÜK’e yazdığı bu yazıda, bazı medya kuruluşlarının 27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren meydana gelen Gezi Parkı olaylarının propagandasını yaptığını ve bu şekilde toplumsal olayların yaygınlaşmasına neden olduğunu belirtti.

Habertürk'ün haberine göre bu sebeple o dönem kamuoyunda Gezi Parkı olaylarını legal gösteren medya kuruluşlarının yayınlarının tespit edilerek kayıtların bir örneğinin savcılığa gönderilmesini talep etti.

RTÜK’ün hazırlayacağı dosya savcılığa ulaştıktan sonra tespit edilen medya kuruluşlarının sorumluları da savcı huzurunda şüpheli sıfatıyla ifade verebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin