Genç teğmenlerin yemin töreninden yeni görüntüler: Erdoğan'dan kritik sözler

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçla yemin eden ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında inceleme başlatıldı. O anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti MKYK'daki sözleri de medyada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Genç teğmenlerin yemin töreninden yeni görüntüler: Erdoğan'dan kritik sözler

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları kılıçla yemin eden ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. MSB kaynaklarından incelemeye ilişkin yapılan açıklamada, "Kusur varsa gerekli işlem yapılacak. Hiçbir eylem, olay ve duruma müsahama gösterilmeyecek. Olay her yönüyle incelenmektedir. Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır. " denildi.

O anlara dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı törenle ilgili ilk değerlendirmeyi MKYK toplantısında yaptı.

Medyada bugün çıkan haberlere göre Erdoğan'ın "Ben alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadise. Milli Savunma Bakanım ve Kara Kuvvetleri Komutanı’mla bu konuyu değerlendireceğim. Üç kız öğrenci birinci oldu, bu ilk kez oluyor. Aslında bu, ‘AK Parti zamanında kadınlar eve kapatıldı’ diyenlere iyi bir cevap. Bu kızlar Anadolu’yu yansıtıyor. Sohbet de ettim, hatta birinin adı İkra... Orada ne olduğunu bu hafta konuşacağım" dediği öğrenildi.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin