Genç teğmenlere soruşturma açıldı mı? Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde sonra 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atan genç teğmenlere idari soruşturma açıldığı iddia edilmişti. Milli Savunma Bakanlığı konu hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Genç teğmenlere soruşturma açıldı mı? Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni sonrasında genç teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atması ve okunan yemin metni sosyal medyada çokça tartışıldı. MHP ve CHP genç teğmenlere destek açıklamaları yaptı.

O teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddia edildi.

Teğmenlere soruşturma açıldığı iddiasına Milli Savunma Bakanlığı'ndan yanıt geldi. MSB'nin X hesabından şu açıklama yapıldı:

"Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Cumhur İttifakı ortağı MHP genç teğmenlere sahip çıkmıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından “Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır” ifadelerini kullanmıştı. MHP’nin resmi hesabından bu sözler paylaşılmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den de destek gelmişti. CHP Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Özel, "Sizin kanaat önderiniz fesli deli Kadir 'Keşke Yunan kazansaydı' diyordu ya; bu çocuklar size benzeyip de 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler asker teğmen MHP chp
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin