Furkan Bölükbaşı Teğmenleri Darbeci İlan Etti. Büyük Tepki Geldi Tutuklayın Çağrısı Yapıldı. Mustafa Kemal'in Askerleriyiz Sloganı Tartışma Yarattı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganını atmaları ve kılıçlar çekilip yemin edilmesi görüntüleri tartışma yarattı. Bazı isimler bu görüntülere tepki gösterirken, görüntülerin normal olduğunu söyleyenler de vardı. Sosyal medyada zaman yaptığı çıkışlarla gündem olan Furkan Bölükbaşı adlı kişi ise askerleri 'darbe'ci ilan etti. Bölükbaşı'na çok sert tepkiler geldi ve tutuklanması yönünde paylaşımlar yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Furkan Bölükbaşı Teğmenleri Darbeci İlan Etti. Büyük Tepki Geldi Tutuklayın Çağrısı Yapıldı. Mustafa Kemal'in Askerleriyiz Sloganı Tartışma Yarattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde mezun olan teğmenler hep birden "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı, atılan sloganlar sosyal medyada gündem oldu.

Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel tarafından paylaşılan görüntülerde teğmenler "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları attı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu katıldı. 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Teğmenlerin bu görüntüsü ve "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı sosyal medyada gündem olurken bazı AK Partililer de tepki gösterdi.

AK Partili Mehmet Metiner X'ten yaptığı paylaşımda "O üniformanın altında yapılan davranış rahatsızlık verici elbet. Asla kabul edilemez. Gereği neyse yapılmalıdır. Askeri okullardaki alım sistemi de, mülakat sistemi de sil baştan gözden geçirilmelidir. Milli Savunma Üniversitesi ( MSÜ) müfredat programı başta olmak üzere yönetici kadroları ve ders veren hocalarıyla beraber yeniden yapılandırılmalıdır." derken gazeteci Cem Küçük ise, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır." ifadesini kullandı.

Gazeteci Hande Fırat ise "Kara Harp Okulu’ndaki görüntüleri farklı yerlere çekmemek gerekiyor. Her mezuniyet töreni sonrası geleneksel olarak, kılıçlar çekilip, yemin tekrarlanır. Türkiye’de tartışmaya açılmak istenen darbe vb dönemlerinin bittiğini herkes biliyor." ifadesini kullandı ve görüntülerin normal olduğunu söyledi.

Gazeteci Memduh Bayraktaroğlu da "Darbe isteyen yok ama genç teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedikten sonra "demokratik laik sosyal hukuk devletine bağlıyız" haykırışları siyasal İslam'a geçit verilmeyeceğinin garantisi gibi oldu, siz de bir gün yeniden Atatürk ilke ve inkılaplarına saygı gösterenlerden olacaksınız..." tespitinde bulundu.

Gazeteci Fuat Uğur da "Tam FETÖ elebaşının Kapadokya şifreli darbe imalı mesaj yayınladığı gün, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde tuhaf ve kaotik bir and içme ritüeli. Çok mu vesvese yapıyoruz yoksa bir tek kulağımızın arkası kaldığı için temkinli miyiz karar veremedim." ifadesini kullandı.

Furkan Bölükbaşı Teğmenleri Darbeci İlan Etti. Büyük Tepki Geldi Tutuklayın Çağrısı Yapıldı. Mustafa Kemal'in Askerleriyiz Sloganı Tartışma Yarattı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da ilgili videoyu sosyal medyada paylaştı ve "Genç Teğmenler mezun oluyor… Mustafa Kemal’in askerleri…Türk subayı ne gladyatördür ne şövalye. Türk subayı Türkiye’nin istiklal ruhunun temsilcisidir." notu düştü.

DARBE BAŞLIKLARI İLE SERVİS EDİLDİ

Teğmenlerin bu görüntüsü ve "Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz" sloganları bazı hesaplar tarafından ise "darbe" etiketiyle sosyal medyada paylaşıldı.

Sosyal medyanın en tartışmalı isimlerinden olan ve AK Parti'ye yakınlığıyla bililen Furkan Bölükbaşı adlı kişi ise o görüntüleri paylaştı ve yeni mezun olan teğmenleri hedef göstererek darbe çağrısı yaptıklarını iddia etti.

Furkan Bölükbaşı Teğmenleri Darbeci İlan Etti. Büyük Tepki Geldi Tutuklayın Çağrısı Yapıldı. Mustafa Kemal'in Askerleriyiz Sloganı Tartışma Yarattı - Resim : 2

"Eğer burada yapılan açık darbe îmâsı ve muhtıravari gözdağı hakkında işlem yapılmazsa 23 yıldır desteklediğim siyasi hareketle gönül bağımı gözden geçireceğim. Biz size yol köprü yapın diye değil Kemalist Askeri Vesayeti tarihe gömün diye destek verdik. Ben bunları en son köprüde görmüştüm. Burada ne işleri var anlamadım. Yine köprüye çıkmalarını mı bekleyeceksiniz. Derhal tamamı ihraç edilmeli" diyen Bölükbaşı'na sosyal medyada büyük tepki geldi ve tutuklanması yönünde çağrılar yapıldı. 

TUTUKLANSIN ÇAĞRISI YAPILDI

Ankara Barosu avukatlarından Cemil Çiçek de Furkan Bölükbaşı'na tepki gösterenlerden oldu. İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya'ya çağrıda bulunan Çiçek, "Sayın Ali Yerlikaya, bu tweeti milyonlarca vatansever yurttaş adına size yazıyorum: Aşağıdaki tweetteki şahıs alenen şerefli Türk askerini ve Türk subayını hedef göstererek darbeci ve terörist imasında bulunuyor. Üstelik bu subayların tamamı sizin döneminizde göreve başladı. Net söylüyorum! Bu tweeti bir CHP'li atsa anında tutuklanırdı. Bu tweeti bir İYİ Partili atsa derhal tutuklanırdı. Bu tweeti bir DEM'li atsa derhal ters kelepçeyle tutuklanırdı. Yetmedi mi bu kadar provokasyon? Yetmedi mi bu kadar insanları ayrıştırma? Unutmayalım ADALET HERKES İÇİN LAZIM'dır. Saygılarımla" dedi.

#FurkanBölükBaşıTutuklansın etiketiyle de yüzlerce paylaşım yapıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin