FLAŞ Suriye'ye gideceğini açıkladı tarih verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Esad ile görüşmek için harekete geçti

CHP lideri Özgür Özel, "Heyet ile Şam ziyareti olacak. Temmuz ayı içerisinde gideceğim. Türkiye ile Esad'ın masaya oturup bu sorunu çözmesi lazım. Bu konuda en büyük kampanyayı da yapacağız yeter ki Türkiye'de sığınmacı meselesinden kurtulmak üzere herkes iradesini göstersin" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ Suriye'ye gideceğini açıkladı tarih verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Esad ile görüşmek için harekete geçti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sığınmacılara ilişkin konuştu. KRT'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan CHP lideri Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"SIĞINMACI DEPONUZ OLAMAYIZ"

Kayıtlı olanlar, kaçak olanlar belli olsun ona göre ne yapılacaksa yapılsın. Bugünkü durum bir statükoya dönüşemez. Bugünkü durum sıra dışı bir konudur. Bu durumun çözülmesi lazım. Ben üzerime düşen ne varsa yapacağım.

Yarın ben Başbağlar'a gidiyorum oradan da Bükreş'e gideceğim. Oradaki ana konumuz da sığınmacılar. Türkiye'deki bütün büyükelçiler ile konuşuyorum. 'Biz Türkiye'yi bu halde bırakmayacağız. Biz sizin sığınmacı deponuz olamayız' diyorum. Biz bunu kabul etmiyoruz. Merkel'in yaptığı o tuhaf anlaşmayı kendisi için başarı sayabilir ama Avrupa Birliği'nin idealleri için utanç vericidir. Sayın Erdoğan kendi açıklıyor 48 milyar dolar masraf yaptık diye.

Siz Türkiye'yi konseyden atmaya çalışırsanız ben karşı çıkarım ama böyle olmaz. 'Sen sığınmacıları al Türkiye'de ne istiyorsan yap' bu çok kötü...

"TEMMUZ AYINDA GİDECEĞİM"

Çok yakın bir zamanda heyet ile Şam ziyareti olacak. Temmuz ayı içerisinde gideceğim. Türkiye ile Esad'ın masaya oturup bu sorunu çözmesi lazım. -Avrupa'dan kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim- bu konuda en büyük kampanyayı da yapacağız yeter ki Türkiye'de sığınmacı meselesinden kurtulmak üzere herkes iradesini göstersin. Kayseri benzeri olayların yaşanmasının endişesiyle de bu meselenin çözülmesi lazım.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin