FLAŞ! Ahmet Davutoğlu AK Parti'ye mi katılacak? Davutoğlu çok net yanıt verdi. 1 senedir aynı yalan haber. Bunların utanması yok

İYİ Parti lideri Dervişoğlu ile Gelecek Partisi lideri Davutoğlu bir görüşme gerçekleştirdi. Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin AK Parti'ye katılacağı iddialarına net bir yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Ahmet Davutoğlu AK Parti'ye mi katılacak? Davutoğlu çok net yanıt verdi. 1 senedir aynı yalan haber. Bunların utanması yok

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir araya geldi. Dervişoğlu ve Davutoğlu görüşmenin ardından basının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

'TBMM ZOR DURUMDA BIRAKILDI'

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cuma günü yapılacak olan Genel Kurul’da tavrımız açık ve nettir. Yani gasp edilen bir hak var ortada. Yanlış uygulamadan kaynaklı olumsuz sonuçlar var, yanlış sonuçlar var. Sürecin doğru yönetilmediğine dair de ortak bir kanaat var. Can Atalay’ın milletvekilliği ile alakalı olarak. Ama sürecin doğru yönetilmesi lazım. TBMM de yanlış uygulara adım attı.

AYM’nin ihlal kararlarına yerel mahkemelerin uymak yükümlülüğü var. İhlal kararlarına birinci derece mahkemeler bakıyor. Ama biliyorsunuz TBMM’ye gelen ve TBMM Başkanlığı tarafından okutulan karar ilk derece mahkemesinin değil Yargıtay’ın kararı. Dolayısıyla burada bir usulsüzlük yapılmış oldu. Karar vermeyip Yargıtay’a göndermiş ilk derece mahkemesi. AYM’nin kararını bile değerlendirmemiş. O da TBMM Başkanlığına göndermiş. Böyle bir durum söz konusu olunca, dosya önce Adalet Bakanlığı’na gider, ondan sonra Cumhurbaşkanlığına gider ve Cumhurbaşkanlığından bir tezkereyle TBMM’ye gönderilir.

TBMM’de okutulan bir Cumhurbaşkanlığı tezkeresi yok. Dolayısıyla işler külliyen yanlış işler. Meclis Başkanlığı Yargıtay’ın kararını okutarak aynı zamana TBMM’yi de zor durumda bırakıyor.

'ERDOĞAN İLE GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ VAR'

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu ise, Gelecek Partisi’nin AK Parti’ye katılacağı iddialarına çok sert tepki gösterdi.

Davutoğlu, “AK Parti bana hiç de uzak değil. O geniş muhafazakarların tedirginliğini çok iyi görüyorum ve ne gerekiyorsa yaparım. Erdoğan ile ciddi görüş ayrılıklarımız olduğu için yollarımız ayrıldı. AK Parti kitlelerinin içindeyiz çok büyük memnunsuzluk ve heyecansızlık var” dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Mitomani sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana uyarlayan kişi demek. 1 senedir hala aynı yalan haber. Bunların utanması da yok. Mitomanilere ayıracak vaktim yok. Hiçbir yere gitmiyoruz yolumuza devam ediyoruz.

"ÇOK BÜYÜK MEMNUNSUZLUK VAR"

AK Parti ile ilişkimiz nedir açıklayacağım. AK Parti bana hiç de uzak değil. O geniş muhafazakarların tedirginliğini çok iyi görüyorum ve ne gerekiyorsa yaparım. Erdoğan ile ciddi görüş ayrılıklarımız olduğu için yollarımız ayrıldı. AK Parti kitlelerinin içindeyiz çok büyük memnunsuzluk ve heyecansızlık var.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin