Eylem Tok Türkiye'ye iade edilecek mi? ABD'deki karar duruşması ertelendi. Tutuklu yargılanacak

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan anne Eylem Tok'un, oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçırmasıyla ilgili Türkiye'ye iade davasında karar duruşması, ileri bir tarihe ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Eylem Tok Türkiye'ye iade edilecek mi? ABD'deki karar duruşması ertelendi. Tutuklu yargılanacak

Yazar Eylem Tok, Boston'daki John Joseph Moakly Adliyesi'nde üçüncü kez "iade" duruşmasına çıktı.

Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren duruşma sırasında savcılık makamı, Eylem Tok’un, oğlunu kaza sonrası yurt dışına kaçırmasıyla Türkiye'de suçunun sabit hale geldiğine vurguladı. Savunma tarafı ise Tok'un daha önce Türkiye'de hiçbir sabıka kaydının bulunmadığı ve suçunun Türk ceza kanunlarına göre 1 yıldan az hapis cezası içerdiği için iki ülke arasındaki anlaşmaya göre iadesinin zorunlu olmadığı tezini işledi.

Hakim Donal J. Jabell, iki tarafın da sunduğu detaylarla mahkemenin çok uzadığını belirterek, taraflardan bugün yaptıkları savunmaları 1 hafta içinde 8 sayfayı geçmeyecek şekilde özetleyerek kendisine sunmalarını talep ederek, Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 NE OLMUŞTU?

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur İstanbul'da 1 Mart'ta aracıyla 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci’ya çarparak ölümüne sebep oldu.

Oğuz Murat Aci olay sırasında ATV tipi arazi aracıyla yol kenarında park halinde duruyordu.
Kazada dört kişi de yaralandı.

1 Mart günü gece yarısına yakın gerçekleşen ölümlü kazadan saatler sonra anne Tok ve oğlunun hava yoluyla Mısır’a gitmek için çıkış yaptıkları tespit edildi.

Tunç 7 Mart tarihli bu açıklamasında adı geçenlerin “geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir." demişti.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin