Esra Erol'u tehdit eden şahıs Pendik'te yakalandı

Televizyon programcısı Esra Erol'u sosyal medyadan paylaştığı bir video ile tehdit eden şahıs, İstanbul Pendik'te yakalanarak gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Esra Erol'u tehdit eden şahıs Pendik'te yakalandı

Çanakkale’de kendini 'mehdi' olarak tanıtan dolandırıcı Mustafa Çabuk’un tutuklanmasının ardından, müridi Hasan Demir, ünlü sunucu Esra Erol’u ölümle tehdit etti. Erol'un sosyal medya hesabından paylaştığı ses kayıtları, kamuoyunda yankı uyandırdı.

Erol, tehdit mesajlarını sosyal medya hesabında paylaşarak durumu kamuoyuna duyurdu. Mürid Hasan Demir, çektiği videoda, "Ey Esra Erol, sen benim canımı aldın ben de senin canını alacağım. Seni destekleyenlerin de canını alacağım" ifadelerini kullandı.

Erol, tehditler sonrası yaptığı açıklamada, "Termal otelde kalıyor. Yeraltı tüneli kazmışlar. Orada saklanıyor, güvenlik kamerası kurmuşlar. İçeride silahlar var. Grup içi evlilikler var" şeklinde bilgi verdi.

 

Sabah'ın aktardığına göre; Esra Erol'un şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, tehdit eden kişinin kimliği tespit edildi. Hasan Demir'in Sakarya'da yaşadığı belirlendi. Demir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Daha önce, Erol'un programına katılan bir konuk, kızının kendini mehdi olarak tanıtan Mustafa Çabuk'a kaçtığını söyleyerek yardım istemişti. Mağdur, canlı yayında "Allah'ın izniyle onun müridiyim. Biz burada ilim öğreniyoruz" demişti.

ŞAHIS YAKALANDI 

Emniyet Genel Müdürlüğü, televizyon programcısı Esra Erol'u tehdit eden şahsın yakalandığını açıkladı.

Açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından bir sosyal medya platformunda paylaşılan Televizyon Programcısı ve Sunucusu Esra Erol'a yönelik tehdit içeren video ile ilgili yapılan çalışmada;

Görüntüde yer alan şahsın H.D. olduğu tespit edilmiştir.

Şüpheli H.D. 15.10.2024 tarihinde İstanbul ili Pendik ilçesinde gözaltına alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin