Eski öğrenciden iki kadın akademisyene taciz: Hapis cezası çıkmadı tehdit ve tacizlerine devam ediyor

Kırşehir'de yaşayan iki kadın akademisyen eski bir öğrenci tarafından taciz edildi. Hayatları adeta kabusa dönen akademisyenler uzaklaştırma kararı aldı ancak bu çözüm olmadı. Sokakta rahatça gezen tacizci öğrenci hem tehditlerine hem de tacizlerine devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Eski öğrenciden iki kadın akademisyene taciz: Hapis cezası çıkmadı tehdit ve tacizlerine devam ediyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde görevli iki kadın akademisyen taciz kabusu ile karşı karşıya.

Eski bir öğrenci tarafından tacize uğrayan akademisyenler şikayetçi oldu. Eski öğrenci Y.G.'ye mahkeme tarafından uzaklaştırma cezası verildi ancak bu akademisyenlerin hayatını daha da kabusa çevirdi. Olayı yargıya taşımalarına rağmen Y.G.'nin taciz ve tehditlerinden kurtulamayan akademisyenler yaşadıkları duruma isyan etti. 

Uzaklaştırma cezasına rağmen akademisyenlerin evlerine giderek taciz ve tehditlerine devam eden Y.G. isimli eski öğrenci için herhangi bir tutuklama kararı çıkmadı.

ELEKTRONİK KELEPÇE VAR AMA...

Söz konusu tacize uğrayan akademisyenler, şehrin bazı sokaklarına çok uzun zamandır hiç gidemediklerini söyleyerek, "500 metre sınırı var. Şahısta aynı zamanda bir elektronik kelepçe var. Yanımıza yaklaşırsa uyarı veriyor sistem. Ancak umursadığı falan yok. Daha önce taciz ettiği kişileri benzer şekilde tehdit etmiş ve keserle saldırıp zarar vermişti. Bir yaptırım uygulanması için illa birilerinin başına bir şey gelmesi gerekmiyor. Bunlar yaşanmadan da önlem alınabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

ŞEHİR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Kırşehir Habertürk sitesinde yer alan bilgilere göre Y.G. isimli şahıs hakkında Kırşehir Adliyesi raflarında onlarca şikayet ve soruşturma dosyası bulunuyor. Daha önce akademide birçok kişiyi benzer şekilde taciz ettiği iddia edilen şahıs yüzünden birçok akademisyenin şehri terk etmek istediği ve bu nedenle görev yeri değişikliği talep edenlerin olduğu ifade ediliyor. 

''BAŞIMIZA BİRŞEY GELMESİNİ Mİ BEKLİYORLAR?''

Akademisyenler , "Burada 6284 sayılı kanunun 5. maddesi uzaklaştırma kararlarından söz ediyor. Ancak savcılık ısrarla 5/1-f maddesini devreye sokmuyor. Bu, sosyal medya ve iletişim kanalları üzerinden de tacizi kapsayan madde. Bu şahıs zaten bize sürekli sosyal medya kanalları üzerinden taciz ve tehdit mesajları iletiyor. Kurumsal maillerimize bakmaktan dahi kaygı duyar olduk. Çok açık ifadelerle tehdit ediliyoruz. Bizi nasıl öldürmek istediğini, nasıl tecavüz etmek istediğini, öldürürken hangi araçları kullanacağını açık açık yazıyor. Gittiğimiz kafelerin sahiplerini dahi taciz ediyor. Bu sapık yüzünden buradaki sosyal hayatımız dahi etkilendi" sözleriyle süreci anlatan akademisyenler yaşadıkları sorunlara acil bir çözüm talep ediyorlar. 

Mağduriyetleri devam eden akademisyenler duruşma için dayanışma çağrısı yaptı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin