Erzincan'ın İliç ilçesinde yeni bir toprak kayması. Arama kurtarma çalışmaları başladı

İliç maden kazasının yaşandığı bölgede bir toprak kayması daha meydana geldi. Arama kurtarma çalışmaları başlamıştı. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'ın İliç ilçesinde yeni bir toprak kayması. Arama kurtarma çalışmaları başladı

İliç'te toprak kayması sonucu toprak altında kalan 5 işçinin cansız bedenlerine ulaşmak için yapılan çalışmalar sırasında toprak kayması olduğu fark edildi. Kurtarmada kullanılan vinçler bölgeden uzaklaşırken aynı yerde tekrar büyük bir toprak kayması yaşandı.

Çatlaklar tekrar kaymaya yol açarken toprak kütlesinin hareket etmesi sonucu büyük bir felaketin eşiğinden dönülmüş oldu.

İlk olaydaki gibi yine bir sel gibi akıp giden toprak yığını korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Yaşanan toprak kayması bölgede çalışan görevliler tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde bölgede çalışma yapan bir iş makinesinin hemen uç kısmında kalarak tehlikeden şans eseri kurtulduğu görülüyor.

İlçe Belediye Başkanı Mehmet Elçi toprak kaymasının aynı bölgede olduğunu ancak can kaybı olmadığını duyurdu.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada AFAD kontrolünde hafriyat kaydırması yapıldığını söyledi.

Aydoğdu, olayla ilgili sosyal medya X hesabından bir açıklama yaptı. Aydoğdu, mesajında "İliç maden ocağında, JeoRadar uyarı grubundan yapılan uyarı neticesinde alan bosaltıldıktan sonra kontrollü bir şekilde, toprak parçası indirilmiştir. Kontrollü yapılan toprak indirmesi sonrası çalışmalar kaldığı yerden devam etmektedir" dedi.

"ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ, BÖLGE BOŞALTILDI"

Anagold Madencilik'in olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"27.05.2024 tarihinde saat 14.45 civarında Sabırlı Deresi yığın liç sahasında, hafif ölçekte bir toprak kayması meydana gelmiştir. Söz konusu toprak kayması, 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen toprak kayması ile aynı sahada yaşanmıştır. Topuk üstü olarak isimlendirdiğimiz alandan Sabırlı Deresi'ne doğru bir akış gerçekleşmiştir.

Bu olay sonucunda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmamıştır. Bölgede yapılan arama çalışmalarına güvenlik sebebiyle ara verilmiş, alan ve yakın bölgeler önlem amaçlı olarak boşaltılmıştır. Teknik ekiplerimiz konuyla ilgili incelemelerine devam etmektedir. Tüm gelişmeler kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır."

13 Şubat 2024'te Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler altın madeninde yaşanan faciada 9 işçi toprak altında kalmıştı. İşçilerden 4'ünün naaşına ulaşılmış 5 işçinin cansız bedenlerine ulaşmak için çalışmalar sürüyordu.

İliç ilçesinde yaşanan olay nedeniyle sürdürülen soruşturmada ise bugüne kadar 12 kişi tutuklandı. Olayla ilgili adli süreç de devam ediyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin