Erdoğan'ın ayakta karşılanmasına tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu sert çıktı Özgür Özel'den cevap geldi

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Daha önce Özel'in Türk Evi ile ilgili açıklamalarını hedef alan Kılıçdaroğlu, bu kez de meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılama kararını sert sözlerle eleştirdi. Özel'den de cevap geldi: Parti terbiyeme uymaz.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın ayakta karşılanmasına tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu sert çıktı Özgür Özel'den cevap geldi

Meclis'te 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı. Yeni yasama yılının ilk TBMM Genel Kurulu Toplantısı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Meclis'teki CHP'li vekilleri Erdoğan'ı beş yıl sonra ayakta karşıladı. Az sayıdaki CHP'li vekil ise ayağa kalkmadı.

Genel Kurul salonuna giren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grubu milletvekilleri  de ayağa kalkarak karşıladı.

DEM Parti ise Erdoğan için ayağa kalkmadı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN MAKAMA SAYGI VURGUSU

CHP lideri Özgür Özel, Meclis'teki CHP'li vekillerin Erdoğan'ı beş yıl sonra ayakta karşılaması hakkında konuştu:

Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Cumhurbaşkanı'nın yeminine uygun şekilde geldiğinde karşılamamızı ona uygun bir konuşma yapacağını umarak ayakta yaptık. Makama saygısızlık yapmayacağımızı daha önce defalarca söylemiştik.

Konuşma bir parti genel başkanı sınırları içindeydi, rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı. O yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık. Biz Cumhurbaşkanı'nı, devletin başını, Meclis'in açmakla görevli kişiyi 1 Ekim günü makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Bunda şaşırılacak bir şey yok. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

CHP’nin 7. Lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li vekillerin ayağa kakmasını sert eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız olmadığını bir kez daha yenileyen Kılıçdaroğlu "CHP, onun yaptığı hukuksuzlukların noteri değildir ve olmayacaktır da! Biz, anayasayı tanımayanlara, Meclis’in meşruiyetine gölge düşürenlere saygı duymayız… Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız! Hakları gasp edilen KHK’lılar için, cezaevinde iradesine ipotek konulan Hatay halkı için ayağa kalkarız!" dedi.

Ve ayağa kalkmayan vekiller için "Bugün, yurtsever ve millet perver duruşlarıyla Partimizi gururlandıran bütün milletvekillerini saygıyla selamlıyorum." ifadesini kullandı.

PARTİ TERBİYEME UYMAZ 

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine Özgür Özel'den de yanıt geldi.

Özel, TBMM Genel Kurulunun, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla verilen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadaki "Biz CHP'liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız." paylaşımına ilişkin soru üzerine Özel, "Bu açıklamanın cevap verecek bir kısmı var. Onun yeri bu yüce çatı değil. Parti içi bir meseleye burada cevap vermem, ama cevap verecek bir kısmı var. Onun belki bir gün vadeli alabilirsiniz yanıtını." ifadesini kullandı.

Paylaşımın katıldığı tarafının bulunduğunu belirterek, "CHP, gerçekten sadece halk için ayağa kalkar" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"31 Mart seçimlerinden sonra, geçmişe şöyle bir baktınız da bir yerel seçimden sonra ilk miting ne zaman yapılmış diye, yıllarca mitingler yapılmazken, emekliler için ayağa kalktık biz Ankara'da, emekçiler için ayağa kalktık Gebze'de. Tarımdaki sorunları duyduk, Rize'de çay üreticileri için ayağa kalktık, Gaziantep'te fıstık üreticileri için, Hayrabolu'da buğday üreticileri için, Fındık üreticisi için Giresun'da ayağa kalktık. Manisa'da tarımın bütün sorunları için ayağa kalktık. Atanmayan öğretmenler için ayağa kalktık. Yani biz aslında halk için neredeyse yerel seçim zaferinden sonra hiç oturmadık."

"5 Kasım sürecine giderken de bugüne gelirken de çizgimizde bir milim sapma yok. Dün böyle dediğimizi ertesi gün başka türlü yapmıyoruz." ifadesini kullanan Özel, şöyle devam etti:

"Normalleşme kelimesi bana ait. Birileri 'yumuşama' diyordu bir ara. Ne oldu? Yumuşama diyen var mı? Bugün Sayın Bahçeli'nin DEM ile normalleşmesini herkes gördü mü? Türkiye'nin buna ihtiyacı var mı yok mu? O yüzden biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz. Millet de bunu takdir etti, 47 yıl sonra bizi birinci parti yaptı. Millet bunu takdir etti, Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisinin 22 yıllık süreçte ilk kez önüne geçildi, öyle böyle önüne geçilmedi, Türkiye nüfusunun %65'ini, ekonomisinin %80'ini temsil eden alanlarda CHP'li belediye başkanlığı var. Ne yaptığımızı biliyoruz ve inanılmaz derecede toplumsal karşılığı var. Olmasa bu grup böyle arkamızda olur mu? Bugünkü gibi olur mu? Kolay bir şey mi yapıyoruz? O yüzden içim çok rahat. Ama bahsettiğiniz tweetin cevap verilmesi gereken diğer kısmına benim burada yanıt vermem parti terbiyeme uymaz. O yüzden o sonraya kalsın."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler chp özgür özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin