Erdoğan ile İspanyol gazeteci arasında neler yaşandı? Özgür Özel'in 'suç ortaklığı' sözlerine AK Parti'den yanıt... Deniz Gürel İspanya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programından bildirdi

Havaların sıcaklığı siyasete yansıdı. AK Parti'den, MHP'den, CHP'den açıklamalar, cevaplar peş peşe geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'da... Erdoğan ile İspanyol gazeteci arasında yaşananlar gündeme oturdu. Erdoğan yurt dışında iken Özgür Özel'den çarpıcı açıklamalar geldi. tv100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel İspanya'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programından Erdoğan Aktaş'ın Eşit Ağırlık programına bağlanarak son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile İspanyol gazeteci arasında neler yaşandı? Özgür Özel'in 'suç ortaklığı' sözlerine AK Parti'den yanıt... Deniz Gürel İspanya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programından bildirdi

tv100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel İspanya'dan aktardı. Gürel, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına bağlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya temasları ve CHP lideri Özgür Özel'in "suç ortağı" ifadesi hakkında dikkat çeken bilgiler verdi.

ERDOĞAN, VI. FELİPE VE SANCHEZ İLE GÖRÜŞTÜ

Gürel, Erdoğan'ın İspanya ziyaretiyle ilgili "Son dönemde İspanya ve Türkiye arasında ortak projeler ve dış politikadaki en önemli konu olan İsrail’in Filistin’e yaptığı mezalim konusunda ortak politikalar gerçekleştiriliyor. Erdoğan dün geldi, önce İspanya Kralı VI. Felipe sonra İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile görüştü. Sonra ortak bir basın toplantısı yapıldı. Birçok önemli ticari anlaşma yapıldı. İki ülke arasında 20 milyar dolarlık ticaret hacmi var. İki ülkenin benzer problemleri var." dedi.

"SORUNUN SORULUŞ TARZI BİRAZ YARGILAYICIYDI"

Basın toplantısında yaşananlarla ilgili Gürel "İspanyol basınından Kavala ve Demirtaş konusunda bir soru geldi. Aslında soru geçmişti, Erdoğan geri dönerek yanıtlamak istedi. Sorunun sorulma tarzı da biraz yargılayıcıydı. Erdoğan bu gibi konularda uluslararası basın toplantılarında sözünü esirgemiyor. Orada da soruyu soran basın mensubunun soruyu sorma üslubu ve vücut diline atıfta bulundu. Erdoğan ‘Türkiye bir hukuk devletidir, sizlerin bu soruları bizleri düşündürüyor. Güneydoğu’da 100 kişiden fazla insanın ölümüne sebep olmuştur’ dedi. Ve ‘başını sallama’ dedi. İlerleyen aşamalarda Demirtaş ve Kavala konusunda farklı tavırlar izlendiğini görebiliriz. Türkiye’nin Avrupa’daki mahkemeye bir savunması olarak ilerleyen günlerde. Bu süreçte Kavala konusunda daha farklı gelişmeler görebiliriz." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'DEN ÖNEMLİ İSİMLERE SORDUK"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çıkışıyla ilgili Gürel "Özgür Özel’in açıklamasından hemen önce sorduğumda suç ortağı ifadesinin ‘Ekonomik daralmayla alakalı böyle bir ittifakın içinde bulunmam’ şeklinde olduğu ifade edilmiş ama tabii Türkiye hassas bir dönemden geçiyor bu tip ‘suç ortağı’ şeklinde imaların farklı bir şekilde anlaşılması söz konusu. AK Parti’den bazı isimlere de sorduk ne anlıyorsunuz diye onlar da normalleşme iklimi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu normalleşmeye göre ülkenin ana muhalefet lideri ile hükümet temsilcileri arasında normal bir ilişkinin olduğu hele ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi ziyaretinin hemen ardından ve de Cumhurbaşkanı yurt dışındayken böyle bir açıklamanın çok anlamsız olduğunu bu süreçle alakalı da bir baltalama olmasa da olumlu karşılamadılar anlam da veremediler." değerlendirmesini yaptı.

 

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin