Enkaz altında sevinç sohbeti! Saatler sonra kurtarıldılar: AFAD görevlisine "Abi hoşgeldin" dedi

Konya'da dün akşam saatlerinde çöken 4 katlı binada arama kurtarma çalışmaları sürerken enkaz altında 5 saat sonra sağ olarak kurtulan iki kişinin sevinç anı ortaya çıktı. Suriyeli olduğu tespit edilen bir kişi, kendisini kurtarmaya gelen AFAD görevlisine, "Hoş geldin abi" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Enkaz altında sevinç sohbeti! Saatler sonra kurtarıldılar: AFAD görevlisine "Abi hoşgeldin" dedi

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesindeki olay dün akşam 20.05'te meydana geldi. Beyşehir Caddesi üzerinde bulunan bina henüz bilinmeyen bir sebeple çöktü. 4 katlı binada 14 daire, zemin katta da 7 işyeri vardı.

AFAD, 112 Acil Sağlık, UMKE, polis ve jandarma ekipleri seferber oldu. Binadan çıkmayı başaran 2 kişi, içeride yakınlarının olduğu bilgisini verdi. 962 personel ve 216 araçla arama kurtarma çalışması başlatıldı. 

Binanın zemin katında yeni açılan balıkçıya ait iş yerinde, genişletme çalışmaları kapsamında kolon kesildiği iddia edildi. Açılan soruşturma kapsamında 4 savcı görevlendirildi. Enkaz altındaki çalışmalar sürürken 2 kişinin kurtarılma anı ortaya çıktı.

AFAD GÖREVLİSİNE ‘HOŞGELDİN ABİ’ DİYE SESLENDİ

Enkaz altında 5 saat sonra sağ olarak kurtulan 24 yaşındaki Muhammed Cedan ve 55 yaşındaki Halid El Cedan'a ulaştığı andaki mutlulukları ve sevinçli bir şekilde yaptıkları sohbet kameralara yansıdı.

Enkaz altında sevinç sohbeti! Saatler sonra kurtarıldılar: AFAD görevlisine "Abi hoşgeldin" dedi

Enkaz altındakilerden birinin elini görüp tutan arama kurtarma ekibi, “Eli tuttum eli. Allah'ın izniyle seni çıkartacağım seni. Hiç canını sıkma tamam mı?” diyerek moral vermeye çalıştı. Ardından diğer kazazedeyi görünce de “O merhaba dostum. Maşallah. Allah'ın izniyle bendesin, sıkıntı yok” diye onu da telkin edip su verdi.

Bu arada moloz yığınları arasındaki Suriyeli kazazede AFAD görevlisine sakin bir sesle, “Hoş geldin abi” diye seslendikten sonra gülümsedi. Kurtarma görevlisi su uzattığı kazazedelere fazla içmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin