Emekli dijital kimlik kartı nasıl oluşturulur, ne işe yarar? emekliler.gov.tr dijital kimlik kartı başvuru ekranı...

Emekli vatandaşlara yönelik indirim gibi duyurular için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekliler.gov.tr adresi erişime açıldı. Bu adresten emekli dijital kimlik kartı oluşturulabilecek. Söz konusu kart ile emekliler, özel indirimlerden ve fırsatlardan faydalanabilecekler. Peki, Emekli dijital kimlik kartı nasıl oluşturulur, ne işe yarar? emekliler.gov.tr dijital kimlik kartı başvuru ekranı...

Google Haberlere Abone ol
Emekli dijital kimlik kartı nasıl oluşturulur, ne işe yarar? emekliler.gov.tr dijital kimlik kartı başvuru ekranı...

SGK tarafından hizmete açılan emekliler.gov.tr adresi hizmete açıldı ve emekli dijital kimlik kartı tanıtıldı. Bu kartın nasıl oluşturulacağı, nerelerde kullanılacağı ve hangi emekliler için geçerli olduğu merak konusu oldu. SGK'nın sosyal medya hesabından, "Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye Yüzyılı emektarlarımızın 'Emekli Dijital Kimlik Kartı' hazır. Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsatlara 'http://emekliler.gov.tr' adresi üzerinden erişebilirsiniz" açıklaması yapıldı. Peki, Emekli dijital kimlik kartı nasıl oluşturulur, ne işe yarar? emekliler.gov.tr dijital kimlik kartı başvuru ekranı...

Emekli dijital kimlik kartı nasıl oluşturulur, ne işe yarar? emekliler.gov.tr dijital kimlik kartı başvuru ekranı...

EMEKLİ DİJİTAL KİMLİK KARTI NASIL OLUŞTURULUR, NE İŞE YARAR?

SGK'nın duyurduğu emekli dijital kimlik kartını, http://emekliler.gov.tr adresinden oluşturmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • emekliler.gov.tr adresine gidin
  • e-Devlet logosuna tıklayarak sisteme girin
  • Kvkk Aydınlatma Metnini okudum, onaylıyorum ve Kvkk açık rıza metnini okudum, onaylıyorum seçeneklerini işaretledikten sonra 'devam' tuşuna basın
  • T.C. kimlk numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapın
  • Ekranda dijital kimlik kartının arka ve ön yüzü görünecek (İsim, soyisim, yakınlık, statü)
  • Yazdır seçeneğine tıklanarak PDF çıktısı alınabilir
  • Çıktıda yer alan QR kod ile emekliler indirim ve fırsatlardan yararlanabilecek.

DİJİTAL KİMLİK KARTI BAŞVURU EKRANI

SGK'nin paylaşımında yer alan "emekliler.gov.tr" internet sitesi üzerinden "dijital kimlik kartı"nın nasıl oluşturulacağına ilişkin videoyu izleyerek de kartınızı oluşturabilirsiniz.

DİJİTAL KİMLİK KARTI NE İŞE YARAR?

Emeklilere özel dijital kimlik kartı ile, özel indirimlerden ve çeşitli sosyal fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Bu kart sayesinde, emekliler günlük ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlarla karşılayabilecekleri avantajlardan faydalanabilecek.

 

EMEKLİLERE YÜZDE 15 İNDİRİM UYGULANMIŞTI

Kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri bazı mal ve hizmetlerden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanacakların tespitine ilişkin kararın yürürlüğe konulmasına yönelik Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 31 Mayıs 2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili mevzuatı uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde 31 Aralık 2024'e kadar yüzde 15 indirim uygulanacağı açıklanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 17 Mayıs'ta "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada, emeklilerin tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanacaklarını duyurmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin