Elektrik faciasında 2 kişi feci şekilde can vermişti. Cemil Tugay'dan 'altyapı' hamlesi geldi. Bugüne kadar görülmemiş bir çalışma olacak

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sokak ortasında su birikintiside elektrik akımına kapılan 2 arkadaş feci şekilde can vermişti. Yaşanan facia sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve elektrik dağıtım şirketi Gdz Elektrik karşı karşıya geldi. İki taraf da birbirini suçladı. Yaşananların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan dikkat çeken bir altyapı çalışması açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik faciasında 2 kişi feci şekilde can vermişti. Cemil Tugay'dan 'altyapı' hamlesi geldi. Bugüne kadar görülmemiş bir çalışma olacak

İzmir Konak'ta 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Yaşanan faci sonrasında savcılık soruşturma başladı. İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı çok sayıda isim gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Tugay "Bugüne kadar görülmemiş bir altyapı çalışması İzmir’de yapılacak" dedi. Tugay'ın bu sözlerinin facia sonrasında gelmesi dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bugüne kadar görülmemiş bir altyapı çalışması İzmir’de yapılacak" dedi. Tugay, İzmir'in ilçesi Urla'nın doğası, denizi ve kültürel değerleri ile öne çıktığını belirterek, "Urla’yı gastronomi başkenti ilan edebiliriz. Gastronomi faaliyetlerini olabildiğince sağlıklı şekilde desteklemeliyiz. Yeni restoranlar açılabilir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki uyumu güçlendirmek ve sorunlara hızlı çözüm üretmek amacıyla başlattığı koordinasyon toplantılarına Urla'da devam etti. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın belediye meclis salonunda ev sahipliği yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT’un bürokratları, ilçe belediyesi yöneticileri ve meclis üyeleri yer aldı.

İzmir’in planlanması için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Tugay, “Şehrin bir şekilde gündeminde olan ve yıllarca çözülmemiş sorunlarını çözmek durumundayız. İzmir için 1/25000’lik plan çalışmasına başladık. Kurum görüşleri alınıyor. Planlama Ajansı da çalışmalarını yürütüyor. 50 senelik plan yapacağız. Birbirine eklenmeye çalışan plan çalışmalarını doğru bulmuyoruz. Bütüncül olarak bütün İzmir’in planlanması gerektiğini düşünüyorum. Cesurca bunun üzerine gitmek gerekiyor. Çözüm üreten bir belediye olacağımızdan emin olun. Yatırım konusunda da böyle. Bugüne kadar görülmemiş bir altyapı çalışması İzmir’de yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin