CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, Marmara Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın gözaltına alındığını duyurdu.
CHP’li Özer X’teki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bir uydurma gerekçe ve bir uydurma gözaltı daha !!!
İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu avukatı Mehmet Pehlivan gözaltına alındı. Ne yaparsanız yapın gerçeklerin üstünü örtemeyeceksiniz.
Millet büyüktür!!!”
Ekrem İmamoğlu, avukatı Pehlivan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi:
"Yasakçı akılda ne yalan biter ne de iftira. Bu sefer de uyduruk gerekçelerle avukatım Mehmet Pehlivan gözaltına alındı. Demokrasi darbesi yaptıkları yetmiyormuş gibi bu darbenin mağdurlarının kendilerini savunmasına da tahammül edemiyorlar. Demokrasi darbesine hukuk darbesini de eklemek istiyorlar. Bir avuç kifayetsizin ülkemize yaşattığı kötülük büyüyor. Derhal avukatımı serbest bırakın"
İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik başlatılan iki soruşturma kapsamında aralarında İmamoğlu‘nun da bulunduğu 48 kişi 23 Mart’ta tutuklanmıştı.
NEDEN GÖZALTINA ALINDI?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçu Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Mehmet Pehlivan hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçu ve "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.
Sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürülen Pehlivan, işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.