Ekrem İmamoğlu'ndan sokak hayvanları düzenlemesine tepki: Böyle insanlık olur mu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin "Uyutma ne demek? Milyonlarca hayvanı mı öldüreceğiz! Böyle insanlık olur mu? Çocuklar eve sokmaz bizi. Barınaklar, kısırlaştırma merkezleri kurmadan hayvan öldürmek hangi vicdana sığar" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'ndan sokak hayvanları düzenlemesine tepki: Böyle insanlık olur mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, tv100'de 'Az Önce Konuştum' programının sunucusu gazeteci Candaş Tolga Işık, sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesini sordu.

Söz konusu düzenlemeyle ilgili İmamoğlu "Uyutma ne demek? Milyonlarca hayvanı mı öldüreceğiz! Böyle insanlık olur mu? Çocuklar eve sokmaz bizi. Barınaklar, kısırlaştırma merkezleri kurmadan hayvan öldürmek hangi vicdana sığar!" dedi.

SOKAK HAYVANLARI YASASI MADDELERİ NELER?

2024 yılı için hazırlanan sokak köpekleri yasa taslağı, sahipsiz sokak köpeklerinin belirli şartlar altında uyutulmasını öngören bir düzenlemeyi içeriyor. Taslakta yer alan başlıca maddeler şu şekilde:

*Sahiplendirme İlanları: Her belediye, barınaklarında bulunan köpeklerin fotoğraflarını çekip, bu fotoğrafları internet üzerinden sahiplendirme ilanı olarak yayınlayacak.

*Sahiplenme Süresi: İlan yayınlandıktan sonra köpeklerin sahiplenilmesi için 30 günlük bir süre tanınacak.

*Uyutma İşlemi: 30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler, enjeksiyon yöntemi ile acısız bir şekilde uyutulacak.

*Barınak Kapasitesi: Uyutulan köpeklerin yerine barınaklara yeni köpekler alınacak ve süreç aynı şekilde devam edecek.

*Çip Takma ve Takip: Sahiplenilen köpeklere çip takılacak ve sahiplenen kişilerin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sıkı bir şekilde takip edilecek.

Bu düzenleme, sokak köpeklerinin popülasyonunu kontrol altına almayı ve toplum sağlığını korumayı amaçlıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin