Edirne'de tiny house yıkımı gerginliği. Evlerin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Çok sayıda gözaltı var

Edirne'de tarım arazilerinin tarımsal niteliğini bozduğu gerekçesiyle Tiny House adı verilen taşınabilir evlerin yıkımı sırasında arbede yaşandı. Yıkımı engellemek isteyen bazı vatandaşlar gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de tiny house yıkımı gerginliği. Evlerin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Çok sayıda gözaltı var

Edirne Valiliği'nce, Keşan'da bulunan köy muhtarlarına gönderilen genelgeyle Saros Körfezi'nde ve bölgedeki köylerde tarım arazilerinde izinsiz olarak bulunduğu belirtilen Tiny House adı verilen evlerin yıkılacağı bildirildi.

Genelgenin ardından bölgede bulunan Tiny House evlerinin yıkımına başlandı.

Yıkım çalışmaları Danişment ve Koruklu köyünde sürdü.

Yıkım çalışmalarının gerçekleştirildiği Danişment köyünde jandarma ekipleri ile yapı sahibi vatandaşlar arasında gergin anlar yaşandı. 

Yaşanan arbedede bazı yapı sahipleri gözaltına alındı.

“HUKUKSUZ İŞLEM BAŞLATTILAR"

Yıkıma tepki gösteren vatandaşlar, araçlarının plakalı ve ruhsatlı olduğuna dikkat çekti. Vatandaşlar tarafından yapılan açıklamada, "Jandarma Komutanı ters kelepçe yaparak herkese valiliğin emriyle müdahale ediyor. Bu tiny house yıkımı büyük bir haksızlık. Bunlar plakalı ruhsatlı. Kendi arazilerimize bunu kullanıyoruz. Karayolları'nın, Ulaştırma Bakanlığı’nın verdiği plaka ve ruhsatla bunlar burada. Bize; 'Sizi istemiyoruz, mantar' dediler, 'mantar gibi çoğalıyor' dediler. Hakkımızda haksız ve hukuksuz işlemler başlattılar." denildi.

İL ÖZEL İDARE'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan, Edirne Valiliği İl Özel İdaresi'nce konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Saros Körfezi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içerisinde, mutlak tarım arazisi niteliğindeki tarla vasıflı taşınmazlarda, tarım arazilerinin tarımsal niteliği bozularak Tiny House adı altında izinsiz yapılar yapıldığı belirtildi.

 

Kaynak: DHA
Etiketler edirne keşan yıkım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin